Напишете дума/думи за търсене

15 психологически трика, за да разберем дали някой ни харесва

Действията говорят повече от думите и понякога хората разкриват чувствата си, без дори да го осъзнават.

Дешифрирането на мистериите на романтичния интерес може да бъде толкова сложно, колкото опитът да прочетете книга на език, който едва знаете.
Не всеки изразява чувствата си директно. Затова, когато искате да разберете дали човек се интересува от вас, важно е да обърнете внимание на неговата невербална комуникация, езика на тялото и поведението като цяло.

1. Поддържа ли зрителен контакт с вас?
За някои хора е лесно да гледат другите право в очите, показвайки интерес без думи. Докато други може да избягват зрителния контакт поради срамежливост или може да не са в състояние да го поддържат повече от няколко секунди.

Независимо дали сте изправени пред втренчен поглед или такъв, който е избягван, и двете поведения могат да показват привличане или интерес. .

2. Вашите шеги предизвикват ли смях?
Не всяка шега е достойна за овации. Дори шегите ви да са добри, те невинаги заслужават взрив от смях. Така че, ако този човек се смее преувеличено дори на най-обикновените ви шеги, той може да чувства нещо повече от това просто да намери чувството ви за хумор за смешно.

3. Забелязвате ли нервност, когато сте около него?
Погледнете как реагира човекът, когато се приближите до него. Нервността може да е индикатор, че за този човек да бъде около вас е повече от случайна ситуация. Когато се появите на сцената, демонстрира ли неспокойствие? Движенията му стават ли тромави? Тази нервност може да е знак, че иска да се свърже с вас и да ви направи добро впечатление.

4. Разширяват ли се зениците му, когато ви види?
Разширяването на зеницата е автоматична физиологична реакция, която е свързана с емоция и възбуда. Според изследване, публикувано в списанието Social Cognitive and Affective Neuroscience, когато харесваме някого или нещо, зениците ни са склонни да се разширяват.

5. Възползва ли се от някакво извинение, за да осъществи физически контакт с вас?
Вижте дали обектът ви на желание намира причини да ви докосва небрежно. Едно просто докосване на ръката или внезапна прегръдка може да е знак, че е привлечен от вас. Когато физическият контакт стане по-често срещан, това показва, че близостта не е просто съвпадение, а нещо, което той активно търси.

6. Краката му сочат ли към вас?
Краката ни са като стрели, които сочат посоката, която ни интересува. Затова обръщането на внимание на посоката на краката на човек е един от ценните психологически трикове, за да разберете дали някой ви харесва. Освен това, ако забележите, че цялото му тяло е наклонено към вас, сякаш иска да нахлуе малко в личното ви пространство, вероятно присъствието ви няма да остане незабелязано от този човек.

7. Опитва ли се да прекарва време насаме с вас?
На среща с приятели сте, но в някакъв момент този човек предлага да се разходите сами? Този тип ситуации разкриват, че той не само цени вашата компания в група, но и търси по-интимни моменти, в които вниманието е насочено изключително към вас двамата.

8. Включва ли ви в бъдещи планове?

Да говорите за бъдещи събития и да сте сигурни, че сте част от голямата картина, е индикатор, че отсрещният не ви възприема като временно място, а като човек, с когото се надява да поддържа контакт. Тук има повече от просто планове, има истинско желание да ви има в живота си за известно време.

9. Интересува ли се да научи повече за вашата история?
Ако видите, че този човек копае отвъд повърхностните разговори и се гмурка в подробностите от живота ви, гледате към някого, който иска да ви опознае в дълбочина. Задава ли ви въпроси за миналото ви, детството или мечтите ви? Това е ясен знак, че иска да знае повече от това, което разкривате.

10. Споделя ли лични аспекти с вас?
Не всеки е готов да отвори вратите на живота си и да сподели лична информация. Ако някой го направи, вероятно той се интересува от вас или ви харесва, тъй като иска да ви покаже своята по-човешка страна.
Споделянето на опит, анекдоти или дори онези по-лични кътчета е знак, че печелите място в неговия кръг на доверие.

11. Играе ли си с косата ви или постоянно ли си оправя дрехите?
Играта с косите им или честите корекции на дрехите им не винаги е въпрос на стил; Това може да е израз на нервност или съзнателно усилие да изглежда добре пред вас.

12. Той започва ли разговор?
Друг психологически трик, който ще ви помогне да разберете дали някой ви харесва, е да наблюдавате дали този човек поема инициативата да говори с вас. Ако откриете, че той е този, който прави първата стъпка, за да започне разговор, независимо дали лично или чрез социалните медии, вероятно има истински интерес.

13. Използва ли каламбури или намеци?
Забелязвате ли, че разговорът се превръща в фино игрално поле, пълно с двойни значения или инсинуации? Може би това е тактика за съблазняване: той вероятно ще тества водите, за да види как ще реагирате. Освен това, ако неговите текстови съобщения изглеждат по-скоро като карнавал на емотикони или стикери, отколкото като обикновен разговор, това може да е неговият начин да предаде вълнение от общуването.

14. Гледа ли ви в устата?
Не пропускайте този детайл от невербалната комуникация. Погледът му пада ли върху устните ви, когато говорите? Вниманието към устата ви може да е знак, че мисли за нещо различно от думите, които
разменяте.

15. Държи ли се по различен начин с вас, отколкото с другите?
Ако откриете, че има нещо уникално или различно в начина, по който някой се отнася с вас, вашето присъствие може да има специално въздействие върху този човек. Гласът му променя ли се, когато говори с вас? Позата на тялото му променя ли се, когато се появите в неговото пространство? Това може да означава, че връзката му с вас надхвърля повърхностността и придобива по-автентично измерение.

Накратко, декодирането на признаците на романтичен интерес не трябва да е толкова сложно. Улики като зрителен контакт, споделен смях и желание да научите повече за живота си са психологически трикове, които хвърлят светлина върху нечии чувства.

Важно е обаче да запомните, че тези знаци трябва да се тълкуват холистично, тъй като всеки човек е уникален. Не гледайте само на знаците изолирано: вземете под внимание цялостния контекст и имайте предвид, че тълкуването може да варира. В крайна сметка, ако несигурността продължава, отидете една крачка напред и попитайте директно за емоцията, която предизвиквате в отсрещния.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X