Напишете дума/думи за търсене

10 малки навика, които отличават добрите двойки от страхотните двойки

Най-вероятно всеки от вас поне веднъж е изричал думите: „Иска ми се да можеше да е както беше, когато се срещнахме за първи път". За много двойки това може да звучи трудно, но не е. Може да запалите отново искрата и да върнете забавлението във връзката. Разкриваме ви тайната за това.

Кои са навиците, които отличават добрите двойки от страхотните двойки?

1. Остават заинтересовани един от друг
Отделяйте време всеки ден, за да говорите за деня си с партньора си. Това е шанс за вас двамата да научите повече за работата и свободното време на другия. Останете заинтересовани от разговора и не забравяйте да бъдете добър слушател, когато партньорът ви говори.

2. Те са готови да опитат нещо ново
Много двойки затъват в коловоз. Пазаруват от един и същи хранителен магазин, винаги карат по един и същ маршрут, ядат едни и същи храни; може дори да правят любов в една и съща стая. Време е да промените рутината си. Опитайте нов ресторант, отидете в нов магазин, купете си нови дрехи, избягайте извън града през уикенда на място, където никога не сте били и т.н.

3. Ходят редовно на срещи
Да, имат време за това. Отново поставете връзката си на първо място. Отделете време, за да се подготвите за срещата, както направихте, когато се срещнахте за първи път.

4. Отговарят на прости молби
Понякога малките неща правят голяма разлика. Пак ще повторим, важно е да бъдете добър слушател във вашата връзка. Това дава на партньора ви да разбере, че ви е грижа за него и че е важен за вас.

5. Хвалят партньора си пред другите
Не се фокусирайте върху слабостите на партньора си. Хвалете се с партньора си пред приятелите и семейството си. Намерете неща, за които да направите комплимент на любимия си. Това ще помогне да запазите връзките за комуникация отворени и също ще помогне, когато преминавате през трудни времена.

6. Внимават с тона
Когато започвате труден разговор, започнете внимателно. Начинът, по който започвате разговор, предсказва как ще завършите той и задава тона за бъдещи дискусии. Това е чудесен момент да използвате изявления „Аз".

7. Правят забавлението приоритет във връзката си
Умеят да се смеят заедно. Спомняте ли си кога се срещнахте за първи път? Забавлението беше приоритет, но след това животът взе връх и забавлението се избута все по-надолу в списъка. Върнете забавлението на върха на списъка.

8. Казват „Съжалявам"
Това е едно от най-добрите неща, които може да направите за връзката си. Много хора намират това за трудно. Дори ако смятате, че сте не сте имали особена вина за спора, признайте къде сте сгрешили.

9. Казват на партньора си какво ценят в него
Колкото по-често показвате признателност, толкова по-добре. Кажете му, че оценявате чувството му за хумор или желанието му да се включи в дадена дейност. Това е едно от онези малки неща, които ще направят голяма разлика.

10. Уверяват се, че знаят важно нещо за деня на партньора си
Това върви заедно с излизането сутрин от дома. Така партньорът ви ще разбере, че сте на негова страна. Ако има голяма среща, уведомете половинката си, че ще мислите за нея през това време и ще й изпращате положителна енергия. Не забравяйте да говорите добре един с друг и да използвате езика на тялото, който позволява на партньора ви да разбере, че проявявате интерес към това, което казва. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X