Напишете дума/думи за търсене

Единствените 10 продукта, от които всеки се нуждае в килера си

На всеки се е случвало да отвори шкафовете в кухнята и да му призлее. Има бутилки с наполовина използвани сосове, пластмасови кутии във всякакви форми и размери, неща, които никога повече няма да ни трябват.

Забравете това! Част от простия, здравословен живот е премахването на бъркотията, прочистването на килера и закупуването само на необходимото. Разбира се, от време на време ще има специални неща, които си струва да се купят. Но засега изхвърлете всичко от хладилника, шкафовете и килера си, което отдавна е стартирало живота си. Всички онези полуотворени, полуизползвани, с отдавна изтекъл срок на годност тестени изделия и сосове в пластмасови бутилки. Хвърлете ги.

След това се полюбувайте на чистота, почувствайте мира и отидете до магазина... за да купите единствените 10 съставки, от които имаме наистина нужда в дома си.

1. Мед
Суров мед. Това е основният подсладител, използван в много рецепти. Медът от манука, събран от пчелите, които опрашват растенията от чаено дърво в Нова Зеландия, е рекламиран заради невероятните си антибактериални ползи. Скъп е, затова може да го замените с роден суров мед. Веганите ще искат агаве или чист кленов сироп.

Като втори вариант може да се използва течна стевия; това е чудесен начин да добавите малко сладост към смутита, кафе и чай без пикове на кръвната захар, които се случват с повечето подсладители.

2. Соев сос
Китайски соев сос или японски соев сос Тамари, който е сочен като по-здравословна алтернатива на популярния китайски соев сос.

3. Масло
Краве масло или гхи задължително трябва да присъстват по всяко време у дома.

4. Накълцан чесън
Предварително нарязаният чесън спестява време, спестява разходи, спестява миризливи пръсти. Накълцайте го, сложете го в хладилника си и смятайте, че вечерята е готова наполовина.

5. Кокосово масло
То е антивирусно, антибактериално, вкусно и идеално за пържене или сотиране на месо. Стяга се на стайна температура, така че през зимата го съхранявайте в шкафа, а през лятото го съхранявайте в хладилника. По този начин то няма да гранясва и ще имате това вкусно масло, готово за овкусяване на ястия през всеки сезон.

6. Яйца
Опаковка от 10 яйца е задължителна за една здравословна кухня. Веганите ще искат да избегнат това, разбира се.

7. Ябълков оцет
Купувайте го на едро и го дръжте подръка за мариноване, сосове за салати и смутита. Оцетът е евтин, лесен за съхраняване и предлага невероятни ползи за детоксикация/почистване. Съвършенство на килера.

8. Екстра върджин зехтин
За щастие, органичният зехтин не е много по-скъп от традиционния зехтин. Ако има възможност, купувайте го в тази му форма. Използвайте зехтин за подправяне на ястия, а не за пържене. Точката на димене е твърде ниска, за да се използва при пържене и сотиране.

9. Сол
Използвайте предимно морска сол, тя е идеална за всичко. Придава красива текстура на месо и зеленчуци.

10. Черен пипер
Купете мелничка за пипер и я напълнете с насипни зърна черен пипер. Меланжът от черен, бял и розов пипер понякога е странен на вкус, така че се придържайте към черния пипер.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X