Напишете дума/думи за търсене

6 знака, че не сме толкова здрави, колкото си мислим

Всички системи в тялото ви работят перфектно! Вие сте на върха, без недостатъци, без проблеми, нали? Чакайте, чакайте, не бързайте толкова. Може да сте пропуснали нещо.
Представяме ви 6 малки признака, които подсказват, че здравето не е в точно върховата форма, която смятаме, че притежава.

1. Продължително изтощение
Признак, че може да не сте толкова здрави, колкото си мислите, е да се чувствате постоянно уморени без ясна причина. Това не е просто нормална умора от натоварен ден, а дълбоко, продължително изтощение, което не изчезва с почивка. Сякаш тялото ви изпраща съобщение, че нещо не е наред, дори ако всичко останало изглежда наред на повърхността.

2. Бавно се отчуждавате
Отчуждаването от хора и дейности, които ви носят радост, може да е знак за по-сериозен проблем.

3. Драматични промени в ежедневните навици
Добре е всяка седмица да правите основна самооценка на вашето физическо и психическо здраве. Хранили ли сте се, спали ли сте, вземали ли сте душ и спортували ли сте по обичайния си начин? Ако забележите драматични промени в ежедневните си навици или енергийни нива, може да имате основен здравословен проблем, физически или психически. Депресията може да се промъкне над вас и да посее хаос върху навиците ви за хранене, сън и нормално функциониране.

4. Фини стомашно-чревни промени
Това може да е показателно за диабет тип II. Може също да сочи към стомашно-чревни проблеми.

5. Постоянно отлагане
Отлагането е сложен проблем с всякакви причини и последствия. И това е нещо, което всички правим от време на време. Но ако откриете, че постоянно отлагате в много области от живота си, това може да е знак, че начинът, по който се справяте с емоциите си, не работи твърде добре за вас.

6. Да не признавате как ви влияе стресът
Казвате си, че сте повече от готови и способни да се справите с какъвто и да било проблем. Вълнението и възможностите изпълват вашата атмосфера. Започвате да вярвате, че вашите детски мечти наистина ще се материализират. Това се случва. Сега. Въпреки това нямате представа колко стрес ще ви причинят тези житейски събития сами по себе си и когато се случат в комбинация.

Вероятно си мислите: „Не, това не е стресиращо за мен. Това е животът. И аз го живея." )
Но помнете, че трябва да се справите със стреса и да го управлявате.

Всеки успял човек трябва да разбере точката на
пречупване на своя стрес. Не може да поддържате успех, когато стресът надделява над вас. И стресът ще унищожи вас и управлявате вашите най-ценни взаимоотношения, ако стресът не бъде разбран. Така че може да претеглите тежестта, която стресът трупа върху вас и връзката ви.

Може да направим всичко правилно за нашето здраве и пак да възникнат проблеми. Признаците за отклонение в организма може да са малки, но те са критични за улавяне на проблем, свързан със здравето, преди той да се превърне в значителен рисков фактор. Колкото повече се настройвате към тялото си, толкова по-настроено ще бъде то. Продължавайте да се грижите добре за себе си, светът има нужда от вас!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X