Напишете дума/думи за търсене

Как бърнаутът на майчинството вреди на децата

Когато тичаме от едно място към друго и закъсняваме, докато ядем, шофираме, пишем съобщения и говорим по телефона, ние показваме на децата си, че животът е хаотичен. Когато сме стресирани, не можем да присъстваме активно в ежедневието на питомниците ни. Ако децата ни имат нещо, за което искат да говорят с нас, ние не сме на разположение да ги изслушаме.
Когато прекаляваме с работния и социалния живот, има вероятност да прекалим с техния училищен, спортен и социален живот също.
Ето как майчиното прегаряне вреди на децата.

1. Те ​​не могат да видят края
Един от факторите, свързани с прегарянето, е, че стресът е хроничен и никога няма да спре. Когато детето ви завърши училищен проект или спре да играе в спортен отбор, уверете се, че има почивка. Това ще му даде възможност да преживее стресиращи неща, които имат начална и крайна точка.

2. Не настоявате за почивка
Уверете се, че има време да прави нещата, които обича, по несъстезателен начин и че има място в графика му всяка седмица за „скука". Това време е необходимо, за да бъдете креативни, иновативни и спокойни.

3. Не намалявате времето за излагане пред устройства
Това включва време за телефони, таблети, телевизия и компютър. Нивото на стимулация, която децата получават ежедневно, претоварва развиващите се мозъци. Правенето на технически почивки намалява хормоните на стреса, бушуващи в телата им, и увеличава релаксацията.

Тези съвети се отнасят и за родителите.


Изследванията върху прегарянето при възрастни и деца показват връзка между  нивото на стрес, което родителите изпитват на работа, и стреса, който децата им изпитват в училище. Стресът и безпокойството за пари изглежда предсказват най-високите нива на прегаряне.

Нашите високи, неконтролирани нива на стрес, които водят до това да се чувстваме жертви на бърнаут, са вредни за нашите деца, защото ние действаме като техен модел за подражание. Те постоянно следят какво казваме, какво правим и как се справяме със стреса.

Децата са стресирани, което означава, че има вероятност да се превърнат във възрастни, страдащи от бърнаут.

Един от факторите, които допринасят за това зашеметяващо твърдение, е, че те имат лоши умения за справяне. Порасналите индивиди също имаме лоши умения за справяне с огромния стрес, с който сега живеем ежедневно.

При децата определени поведения може да са признаци, че са в лапите на бърнаута:

Загуба на енергия и интерес към нещата, за които са се интересували доскоро
- Безпокойство в социалния им кръг и в училище
- Казват често „Не ме интересува"
- Намалени лични постижения
- По-лесно се разсейват от обикновено

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X