Напишете дума/думи за търсене

Вашият партньор злоупотребява ли с вас? Тези 2 предупредителни знака отговарят на въпроса

Когато се чувстваме наистина влюбени в партньора си, не е необичайно да изглеждаме слепи за действията му. Когато тези нараняващи действия са насочени към нас, може да изглежда, че ние ​​сме виновни за гнева и омразното отношение на мъжа до нас.

Много жертви на насилие носят тежестта на своя насилник. Те се чувстват така, сякаш са направили нещо лошо, за да разстроят половинката си и намират начини да избягват да го ядосат. Въпреки че намеренията зад това са любовни, усилията им остават незабелязани, тъй като насилието само се влошава, колкото по-дълго продължава опасната, насилствена връзка.
Насилникът принизява жертвата до убеждението, че е некомпетентна и неспособна да се справи с най-простите задачи от ежедневието или личните си взаимоотношения. Когато тя изразява недоволство или нещастие, той я убеждава, че тя е виновна. Той я кара да вярва, че ако тя се промени, ако направи онова, което той иска, животът им заедно ще бъде толкова перфектен и толкова щастлив, колкото е в приказките.

Експертите по връзките, независимо дали са терапевти, лайф коучове, брачни консултанти твърдят, че това никога не е по вина на жертвата. Ако все още не сте сигурни дали сте заседнали в насилствена връзка, ето два от предупредителните знаци.

1. Не става дума за физическа вреда, а каква друга е причинена
Има много форми на насилие - емоционално, финансово, вербално, ментално, различни от физическите натъртвания и белези. Определете каква вреда е нанесена, въпреки че останалите видове са по-трудни за осъзнаване и лесно се пренебрегват. За съжаление, нерядко хора издържат на алтернативните на физическата вреди и често могат да се чуят думите: „Е, поне той не ме е ударил, нали? Поне не ме наранява по някакъв начин." Жертвите просто пренебрегват тези важни признаци на злоупотреба, които се случват, преди да започнем да вървим по пътя на истинска ситуация с физическо насилие.

2. Някой разпознал ли е насилието спрямо вас
Може да не осъзнавате злоупотребата към вас, но хората от най-близкия ви кръг, могат да погледнат отвън на връзката ви. Ако някой друг забележи това преди вас, вземете под внимание неговата гледна точка, за да обмислите действията на вашия партньор.

Ако смятате, че може да изпитвате депресия или тревожност в резултат на продължаващо емоционално насилие, не сте сами.

Домашното насилие може да се случи на всеки и не е отражение на това кой сте или дали сте направили „нещо грешно".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X