Картофите винаги са добър кулинарен избор за гладни хора. Те са питателни, вкусни и могат да се приготвят по много начини.
Представяме ви апетитно ястие със златисто-кафява коричка от сирене. Другото предимство е, че може да си го приготвите без никакви специални усилия.
Между другото, французите наричат този вид храна „гратен" (огретен) - това е почти всяко ястие, залято отгоре със сирене или сметана.
Тези картофи могат да се сервират като гарнитура или като основно ястие.
Съставки
Картофи 4 бр.
Лук 1 бр.
2 скилидки чесън
Заквасена сметана 4-5 с.л.
Твърдо сирене 150 г
Гъби 200 г
Сол и черен пипер на вкус
Зехтин на вкус
Зеленчуци на вкус
Метод на приготвяне
Загрейте предварително фурната. Покрийте тава за печене с фолио. Измийте картофите добре, залейте ги със зехтин и поръсете със сол, надупчете ги с вилица, сложете ги върху тава за печене и ги сложете във фурната за 50-60 минути.
Запържете гъбите заедно с лука. Оставете картофите да се охладят, разрежете ги наполовина и изстържете част от пулпата, оформяйки „лодки".
Добавете заквасена сметана, настъргано сирене, нарязани билки, черен пипер и сол към гъбите и картофите. Поръсете със сирене и сложете във фурната за още 15-20 минути.
За още вкусни рецепти харесайте страницата на "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар