Напишете дума/думи за търсене

Печени картофи с гъби и сирене

Pixabay

Картофите винаги са добър кулинарен избор за гладни хора. Те са питателни, вкусни и могат да се приготвят по много начини.

Представяме ви апетитно ястие със златисто-кафява коричка от сирене. Другото предимство е, че може да си го приготвите без никакви специални усилия.

Между другото, французите наричат ​​този вид храна „гратен" (огретен) - това е почти всяко ястие, залято отгоре със сирене или сметана.

Тези картофи могат да се сервират като гарнитура или като основно ястие. 

Съставки

Картофи 4 бр.

Лук 1 бр.

2 скилидки чесън

Заквасена сметана 4-5 с.л.

Твърдо сирене 150 г

Гъби 200 г

Сол и черен пипер на вкус

Зехтин на вкус

Зеленчуци на вкус

Метод на приготвяне

Загрейте предварително фурната. Покрийте тава за печене с фолио. Измийте картофите добре, залейте ги със зехтин и поръсете със сол, надупчете ги с вилица, сложете ги върху тава за печене и ги сложете във фурната за 50-60 минути.

Запържете гъбите заедно с лука. Оставете картофите да се охладят, разрежете ги наполовина и изстържете част от пулпата, оформяйки „лодки".

Добавете заквасена сметана, настъргано сирене, нарязани билки, черен пипер и сол към гъбите и картофите. Поръсете със сирене и сложете във фурната за още 15-20 минути.

За още вкусни рецепти харесайте страницата на "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X