Напишете дума/думи за търсене

Биоенерготерапевтът Косьо Любенов: За всеки проблем има решение дори ако медицината казва обратното

Косьо Любенов
Косьо Любенов
С какви проблеми идват най-често хората при вас?

Често жените имат проблеми, свързани с половата система – кисти, миоми, мастопатии, или свързани с щитовидната жлеза заради инцидента в Чернобил. При много хора, дори при младите се срещат депресии. Страдат и ставите на българите. Причината е, че ние консумираме много мляко и млечни продукти, а в кравето мляко има твърд калций, който не се абсорбира от организма и се отлага върху костите и ставите. Затова е добре прясното мляко да се замества с кисело, кравето с козе или ако е възможно - със соево. А калцият може да си набавяме чрез магданоза. По една връзка на ден е достатъчно.

Как може да се лекуват половите проблеми?

Като се изчиства максимално стресът, защото той е най-честият причинител на болестите. Когато жените без деца имат проблем в гърдите, това може да е свързано с проблем с техните майки, който носят от детството. Възможно е да не са се чувствали достатъчно обичани, да са били пренебрегвани или недотам свободни, защото майката ги е възпитавала строго и това е внасяло негативни емоции в тях. Мастопатиите са кристализирали отрицателни емоции, които организмът капсулира с мастна тъкан, за да запази себе си. Може да се премахнат с билки, мехлеми, кристали, в които има специални символи за разсейването им. Най-добрата билкова комбинация с уникални резултати е от турта, невен, котешка стъпка и бял равнец в 4 равни части. Помага при мастопатии, миоми, кисти, нередовен цикъл. Отделно билка водна леща уравновесява метаболизма в тялото.

Ако сме чисти в мислите, действията, делата, изговора си, ставаме чист проводник на енергията от Земята, от Космоса и от всичко, което ни заобикаля. Тогава проблемите ни ще се разрешават лесно и безпроблемно. За всеки проблем има решение. Някои от съвременната медицина казват за различни проблеми: „Това е нелечимо”, но практиката опровергава тези твърдения.

Какви невидими проблеми се крият зад болестите?

Ако човек е късоглед, означава, че е „забит” в ежедневието и не вижда напред. Астигматизмът подсказва, че човекът е много объркан. Ту се връща в миналото, ту гледа в бъдещето и все не е в реалността. Като е далекоглед, означава, че гледа напред, но не е в настоящето. Болките в гърлото подсказват за проблем с комуникацията. Когато имаме тежест в гърдите, събрали сме мъка, тъга, печал. Проблемът с надбъбречните жлези говори за несподелени, негативни емоции, които задържаме. Болките или заглъхването на ушите казват, че искаме сами да блокираме слуха си. Че на емоционално ниво не искаме да чуваме някои неща. Когато имаме проблем с крайниците, има липса на движение и емоционален товар.

А как да чистим тялото си от токсини?

За да подобрим здравето си, добре е да пием вода с минерала зеолит. Имаме уникално находище в Родопите от него. Минералът се слага в 3- или 5-литрова бутилка с вода и е активен 3 месеца. При всяко доливане с вода се изчаква 6-8 ч, за да може минералът да изчисти водата и да я зареди с отрицателни йони. Изпита, тя прихваща всички тежки метали, пестициди, радиоактивни елементи в организма и с времето чисти шлаката, холестерола, нормализира pH нивото на организма. Човек трябва да внимава какво вкарва и какво изкарва от устата си. Важно е какво яде, но и всяка дума, която изрича, защото тя е енергия. Когато е заредена с отрицателна енергия, може да нанесе голяма вреда, или обратното - ако е положителна, голяма полза.

Как да постъпим, ако някой ни тормози с приказки, а не искаме да му отговорим?

Като му изпратим любов. Не бива да искаме да променяме другите. Няма как да изменим средата, в която живеем. В нея винаги има определен ред и порядък. Но може да променим себе си. Първо трябва да си простим и да се приемем, каквито сме. Лесно упражнение е всеки ден преди вземане на душ да се съблечем голи и да харесаме всяка част от себе си. Най-лесно е да одобрим физиката си, след това да заобичаме мислите, психиката, интелекта, емоциите си. Не е добре да чувстваме вина, защото тя води до чувство на малоценност. Ако не харесваме нещо в себе си, нека се опитаме да го променим. Тогава може да дойде прошката, която да дадем на другите, за да ги заобичаме, каквито са. Може да променим другите индиректно, но не и директно. Променяйки себе си към по-добро, те ще видят нашите резултати и напредък и ако ни зададат въпроси как сме го постигнали, ще споделим опита си.

Какви теми предлагате на безплатните лекции?

Акцентирам върху самолечението. Важно е да излезем от зависимостта от медицината, масмедиите, политиците. Когато всеки извоюва своята лична свобода, може да твори свободно и да направи живота си по-хубав. На лекцииите говорим за символите на атлантите, как да ги използваме, за да увеличим енергията, която минава през нас, и да се лекуваме на умствено и психическо ниво.

Друга тема е как да използваме и да привлечем силата на планетите за здраве и хармония. Имаме работа по меридианите - акупресура и как да изчистим емоциите си чрез нея. Теми на нашите срещи са радиестезия, геобиология, за да видим, че в природата има много енергийни зони. Може да се заредим с енергия дори само като прегърнем едно дърво или като погалим цветята.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X