Напишете дума/думи за търсене

Пълнени пилешки джобчета

Необходими продукти: 

4 пилешки филета, 100 г филе или някакъв колбас, 100 г кашкавал, 4 триъгълничета топено сирене, 2-3 кисели краставички, 100 г сусам, 100 г брашно, 1/2 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

1. Измиваме и подсушаваме месото с домакинска хартия. Правим прорез с остър нож във всяко филе в дълбочина, като внимаваме да не пробием външните стени ( и да стане това, не е толкова фатално).

2. Осоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на филетата. Нарязваме на тънки филийки филето, кашкавала и краставичките.

3. Правим “сандвич” от едно парче филе и две парчета кашкавал и го напъхваме в джобчето. Слагаме вътре и топеното сирене и краставичките.

4. Смесваме брашното, сусама и куркумата. Намазваме всеки джоб с четка с олио и овалваме в брашнената смес. В загрято олио изпържваме джобчетата, като често ги обръщаме. Пържим до златист цвят. Гарнираме по избор - аз направих гъбен сос и идеално пасна с филето.

Кой готви

Елза Стоянова от Видин изпраща лесна рецепта с пилешко, топено сирене и кисели краставички.

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес [email protected]. За въпроси - тел. 942 25 31.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X