Напишете дума/думи за търсене

Телешки кебап с дюли

Необходими продукти: 4-5 глави кромид лук, 800 г. телешко месо без жили, 2 едри дюли или 3 по-малки, дафинов лист, олио, сол, червен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парченца като за кебап и се слага да се задуши в мазнината с малко вода или чаша червено вино и дафиновия лист. Добавя се сол на вкус. Лукът се нарязва ситно и се смила с блендер, слага се при месото. След като омекне се поръсва с червен пипер, разбърква се и се налива малко вода за да се получи сос. Оставя се да къкри на слаб огън. Когато ястието е почти готово, се добавят дюлите, почистени от семките и нарязани на парченца. Оставя се да ври още 10-15 минути. Доовкусява се ако се налага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X