Напишете дума/думи за търсене

Пфу, защо се влюбих в теб?

Всички взаимоотношения са различни, всички индивиди са различни. Поради тази причина след раздяла е обичайно хората да разсъждават върху неща, които е трябвало да направят или не, както и върху нещата, с които не е трябвало да се примиряват от самото начало.
Съжалението и обратното мислене оказват голямо влияние върху емоционалното благополучие, вземането на решения, регулирането на поведението и психичното здраве.

Бъдете ясни за нещата, за които съжалявате
Съжалението във връзката не произтича само от чувството на неудовлетвореност от това, че сте инвестирали време и емоции в някого, който не заслужава вашата енергия. Това е нещо по-дълбоко и много сложно. Може да се чувствате зле, че сте се отказали от мечтите си заради бившия си партньор. Или да се окажете на дъното, защото сте осъзнали, че половинката ви лъже.

Човекът може дори да съжалява, че не се е борил достатъчно усилено за тази връзка, за това, че е пренебрегнал любимия или е направил грешки Има много форми на съжаление. Затова е от съществено значение да изясните от какво наистина ви боли и конкретните измерения, които причиняват тези страдания.

Научете се да обработвате всички емоции
Изправете се пред това, от което ви боли или притеснява. Съжалението във връзката носи частица разоарование, което е напълно нормално. Единственото, което остава да направите тук, е да продължите напред и да разберете, че заслужавате нещо по-добро.

Освободете се от чувство на вина
Не сте доволни от случилото се във връзката. Чувствате съжаление и дори гняв заради цялата надежда, която сте имали за дадени отношения. Втази ситуация последното нещо, което трябва да изпитвате, е вина или срам. Истината е, че не сте знаели какво ще се случи. Спрете да сте непреклонни към себе си, защото сте се се постарали достатъчно връзката да прокопса.

Съжалението във връзката е друга фаза на скръб
Когато се разделяте, съжалението в едни отношения е друга част от скръбта. Прекъсването на емоционална връзка с някого води до тази част от процеса на скръб, за която не всички говорят. Последното нещо, което трябва да направите, е да „замразите“ мъката си на този етап. Напротив, продължете да работите за движение напред. Неподвижното седене с тази болка пречи на процеса ви, така че опитайте всичко възможно да разрешите дискомфорта си. Може да отнеме време, но е възможно и трябва да се направи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X