Напишете дума/думи за търсене

Митове за косата, на които е глупаво да вярваме

Мит 1: сменяйте често шампоана. Един от най-разпространените митове гласи, че косата „привиква“ и с времето ефектът се губи. Ако обаче харесвате шампоана си и сте доволни от резултатите, няма никакъв смисъл да го сменяте.

Мит 2: редовното подстригване води до по-бърз растеж на косата. Косата ни расте с определена скорост и подрязването на краищата й няма нищо общо с ускоряването на този процес. Редовното посещение при фризьора ще поддържа прическата ви по-свежа и предотврати „цъфтенето“ на краищата.

Мит 3: за пяната. Производителите на шампоани често препоръчват косата да се мие два пъти, за да се постигне по-богата пяна. Единственият резултат от двойното нанасяне обаче е, че така шампоанът ще свърши по-бързо и ще ви се наложи да си купите нов. Според експертите едно нанасяне, дори и без образуване на плътна пяна, е напълно достатъчно, за да почисти косата. И не забравяйте внимателното изплакване, за да премахнете всички остатъци от шампоан и балсам.

Мит 4: за водата. Още едно твърдение, на което не бива да вярваме, е, че ако мием косата си с хладна вода, тя ще бъде гладка и блестяща. Студената вода не само е неприятна, но и не е в състояние да отмие добре шампоана и балсама, а това значително затруднява разресването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X