Напишете дума/думи за търсене

Диетологът Огнян Симеонов: Сутрин не пречи да изядем една баница

Тогава има ли вредни храни?

Сутрин не пречи да изядем една баница, която може да се води вредна храна, но да ни влияе добре. Когато обаче се обвиним, че тя е калорична и не е здравословна, ефектът върху нас се променя. Ако благодарим и кажем, че се чувстваме великолепно, след като сме я изяли, няма да напълнеем и да увредим здравето си. Нека не забравяме, че привличаме това, което мислим и, че мислите ни се превръщат в реалност. Когато ядем, е най-добре да се наслаждаваме на храната, вместо да се обвиняваме и критикуваме. Не казвайте: „Напълняла съм, не мога да се понасям”, защото това ще е вашата реалност. Ако искате да отслабнете, по-добре се освободете от негативните мисли и емоции.

Вярно ли е, че ако ядем храни, които предизвикват кисела реакция в организма като месо, яйца, сирене, тестени изделия, е по-вероятно да сме кисели като настроение?

Когато човек се храни с алкални храни (поне 70% от менюто му), болестите не могат да го стигнат, тъй като имунитетът му е в перфектно състояние. Появи ли се заболяване обаче нека се мине изцяло към хранене с алкална храна, особено ако говорим за онкозаболяване, тъй като туморите се хранят с киселинна храна. И за да може организмът да се алкализира по-бързо, нека се взема по 1 кафена лъжица био сода бикарбонат сутрин на гладно, за да се подобри перисталтиката и да се намалят и унищожат паразитите. И е хубаво сутрин да пием топла вода, но да не е загрята в микровълнова печка. Преди да пием водата, е най-добре да я задържим половин минута в ръце, за да се структурира, така ще донесе здраве и ще бъде лечебна. Ако искаме да я програмираме може да й кажем „Обичам те” или „Нека тази вода да е еликсир за мен и ме освободи от тежките токсини и ме накара да отслабна”. Може да звучи странно, но действа.

Има ли храни за добър сън?

Съветвам хората да вечерят около 19 часа. И преди да си легнат да е 5-тото им хранене, което да е нещо леко. Това хранене влияе добре върху хормона на растежа. Ако ви се яде сладко, забъркайте си извара, мед и орехи. Хапването хем ще е балансирано, хем ще спите спокойно и ще изхвърлите излишни телесни мазнини, ако има такива.

Огнян Симеонов
Огнян Симеонов
За още срещи със специалисти търсете списание “Рецепти за здраве”

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X