Напишете дума/думи за търсене

Сочни пилешки шишчета с куркума

Необходими продукти:

1 1/2 с.л. соев сос

1 1/2 ч.л. мед

1 ч.л. куркума

2 счукани скилидки чесън

1 с.л. олио

700 г пилешко филе на късчета

1 1/3 ч.ч. ориз

6 стръка зелен лук на ситно

1 ч.ч. барбекю сос

1/4 ч.ч. кокосово мляко

зехтин

задушен грах

Начин на приготвяне:

1. Накиснете шишчетата във вода за 30 мин. Смесете соевия сос, меда, куркумата, чесъна и олиото. Към тях добавете пилешките филенца. Разбъркайте добре. Набодете месото на шишчетата. Поръсете с маринатата отгоре. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за час.

2. След като сварите ориза, добавете към него лука. Смесете барбекю соса и кокосовото мляко в тенджера на средна температура. Оставете сместа на котлона за 2 мин, като бъркате от време на време.

3. Затоплете предварително грила или скарата. Поръсете шишчетата със зехтин. Печете 6 мин, като ги обръщате от време на време. След като са готови, ги намажете с барбекю соса. Сервирайте с ориз и задушен грах.

Куркумата, наричана още Кралицата на подправките, притежава антиоксидантни, антивирусни, антибактериални, антигъбични и антивъзпалителни свойства. Пълна е с протеини, фибри, ниацин, витамините С, Е и К, натрий, калий, калций, мед, желязо, магнезий и цинк.

Харесайте страницата ни сп. "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X