Напишете дума/думи за търсене

Пеещите домашни животни гонят лоши мисли

Приказката „Бременските музиканти” за магаре, куче, котка и петел, които се събират случайно и решават да станат музиканти не е измислена случайно от Братя Грим. Животните също като хората обичат да слушат музика, а някои могат да пеят, танцуват или дори да свирят на музикални инструменти.

Сивият африкански папагал (Жако) изпълнява оперни арии

Истински професионалист сред пеещите любимци е пернатият папагал Жако. Той може да достигне интелигентността на 5-годишно дете. Ако ежедневно се занимавате с него ще се научи да говори, да свирука, да имитира мелодии и дори да пее оперни арии, което си е висш пилотаж. Доказателство за това е клип, качен в Интернет от собственик на Жако, на който ясно се вижда как любимецът му изпълнява фрагменти от арията „Кралицата на нощта” от операта „Вълшебната флейта” на Моцарт. Българин пък научил папагала си да пее „Зайченцето бяло”, да дава целувки и подсвирква като навързва всичко това в цяла програма. А 8-годишния папагал Коко на 44-годишния Малкълм Бут от Англия редовно слушал сборна плоча с най-великите хитове на Фреди Меркюри и Qeen и ги пеел на воля. Лошото било, че един, докато си припявал: „Галилео, Галилео”, го откраднали, заедно с имуществото на дома. В японски град близо до Токио полицията намерила папагал Жако и го отвели в местната ветеринарна клиника, където той проговорил: „Аз съм г-н Иосуки Накамура.” Казал домашния си адрес и запял. Оказало се, че семейството две години обучавало папагала да казва името и адреса си.

Мъжкият вълнист папагал е по-добър в имитирането

Природата е решила мъжките вълнисти папагали да са по-добри и в пеенето, и в имитирането. Те лесно учат думи и могат да обогатят речника си до сто думи, което е предпоставка за изпълнение на песни. Започнете с обучение, докато папагалът е малък – до 9 месеца. За да произнася лесно името си е добре да съдържа гласните „и” и „е”. Затруднява се от свистящите „ц”, „с”, „з”, от „м”, „н”, „л” и гласни като „о”. Кеша е перфектно папагалско име. Ако редовно обучавате пернатото си, то може да казва дълги пасажи, цели стихотворения или песни. Някои могат да пеят химна на България, други припяват „Не пуши” или „Затегни коланите”. Всичко зависи от вашите усилия и чувство за хумор.

Певческите канарчета се явяват на конкурси

Певческите канарчета са над 500 вида и са известни като спокойни, дружелюбни и вечно в добро настроение. Съществуват 3 основни породи: Харцер, Малиноа и Тимбрадо. Станат ли добри в гласовите изяви, могат да участват в конкурси за певчески канари, има дори категория „Ансамблово пеене”. "Хората днес може би не са наясно каква хармония може да донесе едно канарче в дома. Имах пернато, което държах на гардероба в спалнята, такава красота е, когато всяка сутрин те събужда с песен. Канарчето ме изважда от всяка депресия, ставам спокоен и уравновесен", споделя ветеринарния лекар д-р Борис Велев, който е специалист в отглеждането на канарчета.

Щиглецът иска силна храна и спокойствие, за да пропее

От векове хората отглеждат щиглеца, заради прекрасните цветове на оперението и неговата песен. Тя е силна, гръмка, с постепенно забавящ се ритъм, с подсвирквания, с дрезгаво скърцащи звуци и звучи весело и закачливо. Ако е във волиера до други птици, може лесно да възприеме звуци и мотиви от песните им. Ще замлъкне само по време на линеенето. Видът Carduelis Balcanica e най дребен на ръст, с невзрачно оперение, но с една от най-красивите песни. Major, е най-красив и едър, но с по-бедна песен. Имайте предвид, че най-едрите и красиви мъжкари пропяват по-трудно от дребните. За да извисят глас е необходимо търпение, силна храна, спокойствие и по възможност да са на открито.

Куче на часове по музика с iPod

Много улични кучетата блажено полягат до улични музиканти, защото обичат музиката и особено струнните инструменти. Те не са певци като пернатите, но могат да бъдат научени да изпълняват поредица от звуци във вид на мелодия. Доказателство за това е собственик на хъскито Мишка, който му пускал всеки ден на iPod инструментали на едни и същи песни и то се научило да следва тоновете като професионалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X