Напишете дума/думи за търсене

Отслабва ли се от любов

Според класацията на Google сред най-често въвежданите думи са „отслабване“ и „любов“. Ако се комбинират тези две търсения, стигаме до въпроса дали се отслабва от любов.

Истината е, че любовта кара хората да отслабват повече от който и да било друг фактор, твърдят италиански учени. В списание Dimagrire е публикувано изследването им, според което осем от десет човека признават, че са отслабнали поне веднъж в живота си вследствие на влюбване. Специалистите обясняват феномена не просто с желанието на хората да се харесат на новия си партньор. Учените са категорични, че приемането на храна и чувството на влюбеност стимулират секрецията на едни и същи хормони. Затова, ако сме влюбени, нямаме нужда от толкова храна, а когато ни липсва любов, имаме нужда от много повече продукти.
Въпреки това феноменът не е еднакъв за всички. При някои се отразява точно противоположно и те качват килограми, когато са щастливи, а отслабват, когато са самотни и нещастни.

1 оргазъм = 100 калории

Освен това не бива да се пренебрегва фактът, че със секс всъщност се горят доста калории. Според американски сексолози половин час страстни целувки изгарят около 60 калории, събличането – около 8, любовната игра 90, но само ако е поне 20 минути. 60 калории са необходими за еротичен танц, а за орална любов – 100.
Оргазмът стопява около 100 калории, но ако актът е продължителен, може да се окаже, че сте изгорили повече. Според сексолозите в мисионерска поза се изразходват 200, ако жената е отгоре – 300, а ако правите секс прави – цели 600. При самозадоволяване сметката е 150 ккал.

Здравословни ползи

Доказано е, че по време на секс се стимулира секрецията на адреналин и кортизол – а те оказват благоприятен ефект върху мозъка и концентрацията. Освен това американски учени са установили, че оргазмът е по-ефикасен от аспирин. Затова препоръчват на дамите, вместо да използват главоболието като оправдание да не правят секс, да пробват обратното – да използват секса за лечение на главоболие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X