Напишете дума/думи за търсене

Как да получим подаръка, който искаме

Някои ще го нарекат манипулация. Обаче да подскажете на любимия какво би ви зарадвало е услуга най-вече за него. Защото никой не обича да почувства фалшива (или никаква) радост, когато изпълнява функциите на Дядо Коледа.

Най-очевидният вариант е да намекнете на любимия. Ако се спрете на него, може да пробвате да оставите на видно място списание, отворено на съответната страница; да обиколите заедно магазините и дълго да се възхищавате на това, което искате да получите; да разкажете за страхотната придобивка на приятелка, която много ви се иска да притежавате. Но има едно „Но”. Огромна част от мъжете са единодушни, че мразят намеци. Главно защото не ги разбират. Някои обясняват, че завоалираното раздаване на наставления никак не им е приятно. Затова психолозите препоръчват направо да си кажете какво ви е на сърцето. Тук обаче идва големият въпрос: как правилно да говорите за желанията си.

Много от нас се смущават направо да си поискат подарък. Струва ни се нахално, себично или се страхуваме от отказ. Всъщност не е никак сложно – просто трябва да молите така, че да ви чуят и да приемат желанието положително. Достатъчно е да имате предвид няколко прости правила.

Изберете подходящо време и място, не започвайте разговора, когато любимият ви е изморен или нервен. Избягвайте шумните публични места.

Настройте половинката си на позитивна вълна – като начало може да поговорите на любимите му теми, да му съобщите добри новини. Направете комплимент, но искрено и от сърце. Попитайте го какъв подарък той би желал за рождения ден или за друг повод.

Говорете на прост, разбираем език – мъжете мразят недомлъвките и увъртането. Преди това формулирайте за себе си какво конкретно бихте желали. Не използвайте намеци.

Създайте усещане за безопасност. Дори и партньорът ви да има други планове за подарък или пък е с намален бюджет, това не бива да предизвиква у вас обида или яд. Кажете, че при всички случаи можете да се доверите на неговия избор. Това ще понижи напрежението.

Използвайте личен контакт – гледайте го в очите, но не втренчено. Говорете за желанията си емоционално, но не със заповеден или истеричен тон. Помнете, че трябва да имате чувство за мярка.

Обърнете внимание на реакцията на събеседника си – ако той прояви интерес, добавяйте още детайли и подробности. Дайте му възможност сам да определи цената на подаръка (ако не става дума за уникална вещ от една марка, има доста вариации).

Не го правете!

Ако получите подарък, който не ви харесва, не демонстрирайте недоволството си. В този случай може да оцените не самата вещ, а старанието на любимия. Ако му се скарате или започнете да го иронизирате, имайте предвид, че дълго време (ако не и никога) няма да получите нищо от него. Великото изкуство да получаваш подаръци се състои от две основни части: първо, да вдъхновите мъжа за подарък, и второ, да го получите грамотно. Комбинацията от двете ще го накара да се почувства желан, силен и мъжествен – точно какъвто трябва да бъде.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X