Напишете дума/думи за търсене

Как да се пазим от лоши очи

Духовните учители имат немалко на брой съвети как да живеем по-хармонично, а всеки открива сред тях най-подходящия за себе си. Избрахме за вас няколко щриха от напътствията им, за да започнете новата пролет с повече лекота в сърцето.

Човекът в депресия трябва да се загрее

Според йога преподавателите и духовните учители депресията може да се излекува с промяна в дишането от плитко към дълбоко и спокойно. Тъй като за хората в депресия е характерно да им е студено, важно e те да бъдат затоплени. Това става с дишане през дясната ноздра, защото лявата изстудява организма. Добре е да пият топли напитки и сгряваща лютива храна. Упражнение за подобряване на емоционалното и психическото състояние на човек е да се вдишва въздух през лявата ноздра и да се издишва през дясната. Важно е при вдишване стомахът да отива навън, а при издишване да влиза навътре. „Колкото по-дълбоко и бавно е дишането, толкова по-лек става животът. Променяйки дишането, придобиваме гъвкавост, адаптивност и хармония“, казва преподавателката по лечение с ангели Нели Конуей.

Как да се пазим от лоши очи

Ако сме били сред хора, които злобеят и завиждат, добре e вечерта у дома да изперем дрехите си, да вземем душ, да измием косата си и да я разрошим в краищата все едно искаме да бухне. Така се хармонизира аурата на човека. В Америка хората отдавна използват шампоан или сапун от мента, защото действат дезинфекционно. Също така знаят как да чистят аурата си. Друг начин за „разресване“ и хармонизиране на енергийното ни тяло е като жестикулираме. Тогава, дори да сме попаднали при непознати, с ръкомахане структурираме аурата си все едно редим пъзел и настройваме другите към себе си. Така всички стават на една честота. Нека не забравяме, че от пръстите ни също тече енергия. Любопитен факт е, че от ръцете на лечителите тече зелена енергия. Друг интересен факт, но по отношение на аурата е, че белите дрехи я правят два пъти по-силна.

Внимавайте с избора на мъж

Когато избираме партньор, добре е да анализираме внимателно дали мъжът, с когото вече се виждаме, е най-добрият избор за нас. „Няма лоши или добри хора. Има такива, които правят добри или лоши избори в живота. Всеки лош избор се плаща впоследствие. Това е кармата, която създаваме“, казва Нели Конуей. Затова, ако сърцето ви подсказва, че човекът не е вашият, по-добре потърсете половинката си другаде. Не се страхувайте да останете сами и не губете времето си с неподходящите хора.

Когато отидем в заведение с цел ново запознанство, може да се опитаме да „влезем“ в аурата на човека, когото харесаме. Да видим как говори, пие ли, пуши ли. Жената е тази, която избира мъжа. Освен това искаме ли да привлечем сродната си душа, добре е да направим списък с качествата, които желаем да има нашият партньор, и да ги напишем вляво, а вдясно – тези, които не искаме да притежава. Списъкът оставяме в някое чекмедже и изчакваме Вселената да го изпълни. Важно е да заявим какво искаме съвсем точно. Ако не знаем какво ни трябва, може да кажем: „Господи, аз съм готова да получа това или повече.“ С колкото по-чисто сърце искаме нещо, толкова по-бързо ще се случи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X