Напишете дума/думи за търсене

Съотношението П2:П4, или какво казват пръстите за нас

Не знам за вас, но на мен ръцете на хората много ми говорят за тях. За това какви персони са, за това какви любовници са, за това каква е тяхната чувствителност.
Когато се запозная с някого, често може да ме видите забола нос в китките на отсрещния, ама не от срам, а от любознателност за бъдещите ни взаимоотношения.

Не казвам, че трябва да извадим рулетката и да измерваме до милиметри пръстите на другия, но някои изследователи твърдят, че съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст говори много за притежателя им. Те са нарекли този параметър индекс на Манинг (на британския биолог Джон Манинг- бел.ред.), или П2:П4 (пръст две и пръст четири) съотношение.

Какво ни казват цифрите за личността и сексуалността ни
Пропорцията между показалеца и безименния пръст показва до каква степен сме били изложени на андрогени още в утробата.
По време на бременността плодът има досег до различни нива на полови хормони. Докато женският хормон естроген стимулира удължаването на показалеца, мъжкият хормон тестостерон се грижи за дължината на безименния пръст.
Затова съотношението между дължината на показалеца и безименния пръст не е едно и също при мъжете и жените.

С други суми, съотношението показва колко мъжествени наистина са тялото и мозъка на този, с който сме излезли на среща. Колкото по-дълъг е пръстът, на който слагаме брачната си халка, от показалеца, толкова по-привлекателен е мъжът за жената. Но бъдете предупредени! Високото ниво на тестостерон при зародиша предполага по-голяма склонност към изневяра на възрастния индивид.

Според изследователите индексът на Манинг дава отговор и за сексуалната ориентация на отсрещния

Лесбийките имат маскулинизирани (по-ниско) П2:П4 съотношение, отколкото хетеросексуалните жени. При гейовете данните показват, че те имат или хипермаскулинизирани (по-високи) съотношения, или по-феминизирани (по-ниски) от тези на хетеросексуалните мъже.
Това откритие за пореден път доказва, че хомосексуалността е нещо, което се програмира в индивида преди неговото раждане.

-----

Притежателите на по-къс безименен пръст са по-склонни към развитие на артрит.

Преди да почнете да играете на борсата, по-добре си погледнете ръцете. Установено е, че тези, които успяват в това начинание, са собственици на по-дълъг безименен пръст от показалеца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X