Напишете дума/думи за търсене

Кои части от тялото слабеят в зависимост от упражненията, които правим

Формата на тялото зависи много от нашата генетика, но избирането на определен тип упражнения може да помогне да балансираме всички части на тялото си. Ако сте предразположени към повече мазнини в бедрата, плуването вероятно няма да бъде добро решение. В тази статия ще откриете информация за най-популярните видове упражнения и тяхното влияние върху различните части на тялото.

1. Спортно ходене
Ако решите да изберете ходенето като начин на активно движение, краката ви ще загубят мазнини много бързо. Този спорт ще подари на тялото ви едно съвършено оформено дупе. В същото време раменете също ще губят мазнини, но няма да стават по-големи и по-широки.

Основните участващи мускулни групи: Крака и ръце

2. Йога

Йогата е добър спорт за пропорционална загуба на мазнини. Тя изгражда гъвкавост, която води до стройно и издължено красиво тяло. Ще губите мазнини по-бързо в раменете и краката, но все пак всичко зависи от това колко често тренирате.

Основните участващи мускулни групи: раменен пояс, мускули на торса и краката

3. Тенис
Този вид спорт е много активен и ще ви накара да загубите мазнини по цялото тяло. Нивата на телесните мазнини при хората, които редовно играят тенис, са около 16 до 18%. Това е доста по-ниско от телесната мазнина на средностатистическия човек, която е 25%. В същото време това тенисът кара раменете да едреят, а бедрата да стават по-тесни. Така че, ако искате да имате по-женствена форма на тялото, йогата е по-добрият избор.
Основните участващи мускулни групи: бедра, рамене, ръце

4. Плуване
Плувците и водолазите като цяло имат по-висок процент телесни мазнини от другите спортисти. Ако имате много мазнини в горната част на тялото, плуването може да бъде добро решение. В същото време натрупвате и мускули, така че раменете и гръдният кош може да се разширят.
Основните участващи мускулни групи: гърди, ръце, горна част на гърба

5. Спортна гимнастика
Повечето гимнастички са слаби, ниски и компактни, а мъжете са с по-V-образни фигури, поради изключително мускулестата си горна част на тялото. За този спорт трябва да сте много гъвкави, а това помага на цялото тяло да изглежда пропорционално.
Основните участващи мускулни групи: Крака, ръце, торс

6. Колоездене
Краката и задните части ще са най-активната част от тялото, ако решите да заложите на велосипеда. Ще загубите мазнини и ще натрупате мускули в тези зони много бързо. Диапазонът на телесните мазнини на велосипедистите е от 6-11% за мъжете и 12-16% за жените. При тях раменете са доста тесни.
Основните участващи мускулни групи: Крака, дупе

7. Бягане
Бегачите имат ниска телесна мазнина. Средно е около 7%. Краката и бедрата са първите части на тялото, които започват да придобиват по-атлетична форма.
Бегачите използват огромно количество кислород, така че тяхната кръвоносна капилярна мрежа е добре развита. Горната част на тялото обаче не е.
Основните участващи мускулни групи: бедра, прасци

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X