Напишете дума/думи за търсене

Защо трябва да имаме кухненски робот

Не се лъжете, кухненският робот няма да обере трохите по земята, нито ще сготви вместо вас, но пък е незаменим помощник в редица други дейности. Разбира се, има различни видове кухненски роботи и ви препоръчваме, ако ще инвестирате в такъв уред, да отделите средства за по-скъп модел. Кухненски робот може за секунди да нареже зеле, моркови, цвекло, картофи, лук и всякакви други зеленчуци. Обикновено може да зададете формата и размера, но тази опция не съществува за най-евтините модели. С него може да забъркате тесто за кекс, за хляб, за соленки, за козунак. Той има отделни от основното тяло приставки, така че, купувайки един уред, вие се снабдявате с няколко – може да изхвърлите цитруспресата, сокоизтисквачката, блендера, мелничката за кафе и ядки, месомелачката, миксера и т.н. Търсете робот с възможно по-висока мощност. В никакъв случай не бива да е под 500 вата, най-добре от 1000 нагоре. Дисковете е добре да бъдат от неръждаема стомана, защото пластмасовите често се чупят.

Предимства

- Ще улесни значително работата ви в кухнята – ще стърже и реже вместо вас, така че зелева салата може да имате за секунди, а цвеклото няма вече да оставя червени следи по ръцете ви.

- Зеленчуците ви ще бъдат нарязани в идеални форми – може да имате съвършените картофки за пържене и красива пъстра есенна салата от тънки лентички зеле, моркови и ряпа.

- При месене на тесто съставките ще бъдат хомогенно смесени, а ръката няма да ви боли нито за минута от бъркане.

- Може да мелите месо вкъщи, като сами ще определите големината на парчетата.

- В този уред се съдържат няколко други важни кухненски уреда, така че с него ще спестите място в кухнята и средства за други кухненски помощници.

- Някои модели позволяват допълнително да инвестирате в приставки, така че няма да се налага да плащате висока цена накуп.

- С такъв уред на кухненския ви плот всичко ще е много по-чисто, защото няма да хвърчат зеленчуци при рязане или брашно при месене на тесто.

- С избора на кухненски робот вие избирате здраве. Защото с него може ежедневно цялото семейство да пие смутита, сокове, да хапва повече салати, супи, може дори да си направите сами брашно или да добавите желаните от вас съставки, например ядки, в купешкото брашно и с това да подобрите качеството му.

- Почиства се сравнително лесно и повечето модели могат да се мият в миялни машини.

Недостатъци

- Уредът заема доста място. Дори да си вземете по-компактно тяло, към него е добре да има приставки, които ще напълнят поне половин шкаф.

- Не е много евтин. За да сте сигурни в качеството, не търсете кухненски робот под 300 лв. Трябва да внимавате също и за марката, както и за периода на гаранцията.

При доста от моделите след нарязване или рендосване на даден продукт част от продукта остава между стените на купата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X