Напишете дума/думи за търсене

Бебетата сами подсказват имената си

Виктория Леви-Реувен е лайф коуч (треньор на съзнанието) и контактьор. Тя не съветва хората какво да правят с живота си, а ги насочва сами да вземат решения. „Това, което ще бъдем утре, е резултат от изборите, които вземаме днес. Както мислим, така говорим и действаме“, казва тя. Заговаряме се за жените, които искат да забременеят, но не им се случва.

Виктория Леви-Реувен
Виктория Леви-Реувен
Виктория, как преминава един твой тренинг?

В разговор тренирам хората как да вземат решения и избори, за да бъдат най-правилните за тях самите. Тренингът не казва какво да направим или имаме, а в какво душевно състояние да бъдем, за да сме щастливи.

Какви жени те търсят?

Една от жените, които тренирах, искаше да се ожени и да има дете, но не сега. Страх я беше как ще стане майка, не беше готова да измине процеса. Обяснявах й, че ще се подготви, че ще „расте“ заедно с плода. Тя беше загубила родителите си и не знаеше дали ще е добър родител. Сега е щастлива и има момиченце.

Когато беше бременна, направихме връзка с бебето и то каза, че ще се роди живо и здраво, но трябва да получи знак, че неговата майка му се доверява. То искаше да избере името си, но майка му не го хареса. След това то избра друго име и бащата не се съгласи. При раждането бебето беше застанало седалищно, родителите най-накрая се спряха на име, то се обърна, и раждането се случи естествено, а не секцио, както настояваха лекарите. Децата сами избират имената си, трябва да им вярваме.

Раждането със секцио, особено без причина, е резултат от недоверие към плода. При друг случай получих мисъл от бебе, което искаше да има име свързано с орел, с полет, и обеща, че ще се роди, „както риба във вода“. Неговата майка му обеща това и лекарите казаха, че по-лесно раждане не са имали.

Какво обикновено мисли бебето в корема на майка си?

Бебетата държат да има партньорство между тях и родителите. Важно е родителите да разберат, че не са нещо повече от децата си, нито обратното. Малките идват, за да градят живота си заедно с родителите, колкото и да са различни. Сега тренирам вдовица с трима сина как да работи в екип с децата си. Тази заедност е новост в отношенията днес.

Може ли да разбереш защо жена без здравословен проблем не може да забременее?

Веднъж тренирах жена с проблем със забременяването и открихме проблема – страх да поеме отговорност за чужд живот. Проблемът обикновено е блокаж. Някои майки се страхуват от забременяване поради страх от смърт.

Една от най-големите промени в моя живот стана, когато осъзнах, че моите деца са моите учители. Ние може да научим децата само неща, които знаем. А те идват с нови знания. Аз съм родена по време на социализма. Моят мозък носи тоталитарност, ограниченост. Децата ми не са родени в робство, не познават модела на жертвата. В мисленето им има свобода. Те знаят. Чуйте ги! Съзнанието им не е в рамка, особено на тези, които още не са на училище. Едно дете не знае, че трябва да се срамува от тялото си, не знае, че е дебело или слабо, красиво или грозно. И има още нещо важно - в България се възпитава със забрани и с внушаване на вина, а когато в Израел се роди бебе и плаче, майката му казва: „Ти си право“.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X