Напишете дума/думи за търсене

Как с евтини масла да поддържаме кожата млада

Въпреки че на пазара има достатъчно антиейдж продукти, повечето от тях са достатъчно скъпи и съдържат химикали, които биха могли да разрушат кожата в дългосрочен план. Вместо да прахосвате пари, ви предлагаме няколко естествени антиейдж масла, които са чудесни заместители на медицинската козметика.

Масло от кайсиеви ядки
Това е едно от най-добрите масла за кожата. Богато е на омега-6 гама-линоленова киселина и помага за хидратацията и подхранването на кожата. Витамините А и Е, които се съдържат в маслото от кайсиеви ядки, подпомагат регенерацията на клетките на кожата и производството на колаген, като по този начин се изглаждат тънките линии и бръчките. То се абсорбира от кожата доста бързо и се смята за едно от немазните масла, затова може да се използва за всеки тип кожа, но е особено добро за суха кожа.

Масло от сладък бадем
Съдържа големи количества от витамините E и K, които помагат не само за регенерацията и еластичността, но и са добри за кръвната циркулация. Маслото от сладък бадем се явява и естествен UV блокър, което го прави идеално за хора, на които им предстои да се изложат за по-дълго време на слънце.
Едно то предимствата му е, че то е без мирис и е перфектно за тези, които не са особени фенове на миризливите етерични масла. Абсорбира се бързо от кожата.

Кокосово масло
И то е пълно с антиоксидантния витамин Е, което е предпочитана съставка за антиейдж серумите. Съдържа добро количество от триглицеридната лауринова киселина, известна като едно от най-здравословните съставки за тялото и кожата. Кокосовото масло не само намалява признаците на стареене, но и заздравява епидермиса срещу целулит, избледнява стриите и елиминира кератоза пиларис (разстройство на кожата, което причинява акне подобни подутини)
То е естествен слънцезащитен крем, така че ползвайте смело през лятото вместо козметиката с химикали.

Масло от авокадо
Това масло е доста гъсто, но пък е едно от най-здравословните за кожата. Съдържа витамините A и E, както и фитостероли, които засилват производството на колаген.
Най-добре го нанасяйте преди лягане или ако скоро не ви предстои излизане от дома, тъй като то бавно попива в кожата. Ако ви е прекалено лепкаво и гъсто, разредете го с някое от другите антиейдж масла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X