Напишете дума/думи за търсене

6 съвета, които се грижат за кожата през зимата

Преминаването към зимата означава много повече от това да извадите по-плътния трикотаж. Означава, че вашата рутинна грижа за кожата трябва да се промени, за да ви предпазва от хладния, сух зимен въздух.

Кожата се дехидратира през зимата, защото във въздуха има по-малко влага, така че трябва да компенсирате с актуализирана рутинна грижа.

1. Преминете към по-богато почистващо средство
През лятото потта и излишните мазнини обикновено изискват по-дълбоко почистващо средство, но с наближаването на зимата трябва да преминете към по-нежен подход. Тъй като във въздуха има по-малко влага, кожата ви ще произвежда по-малко естествени масла, така че трябва да използвате почистващ препарат, който не отнема от кожата естествените й масла и я оставя суха.
Ако имате кожа склонна към акне и използвате дълбоко избистрящ препарат за почистване, не забравяйте, че трябва да ограничите употребата на бензоил пероксид и салицилова киселина през зимата, тъй като тези съставки могат да изсушат кожата още повече.
През зимата изпробвайте почистващ препарат, който е по-кремообразен, отколкото пенлив, за да придадете на кожата хидратиращ тласък и да я запазите здрава.

2. Използвайте по-нежен ексфолиант
С намаляването на нивата на влажност на въздуха кожата ще изсъхне и има голяма вероятност да започнете да забелязвате лющене. Ексфолиращите продукти могат да ви помогнат да предотвратите това лющене, но не забравяйте да преминете към по-нежен ексфолиант, когато времето стане по-студено.
Намалете честотата на ексфолирането, след като настъпи зимата. Придържайте се към ексфолирането на кожата веднъж седмично през зимата и увеличавайте честотата само ако е абсолютно необходимо. Не забравяйте да ексфолирате и устните си , тъй като те са една от най-изложените части на тялото.

3. Изберете хидратиращ серум

Серумите са най-добрият начин да подсилите вашата рутинна грижа за кожата, защото са насочени към специфични кожни проблеми. Серумът с хиалуронова киселина може да помогне в борбата със сухата кожа и да я остави приятна и блестяща. Хиалуроновата киселина също така предотвратява изпарението на влагата във въздуха, което може да се случи доста често през зимата.
Не забравяйте да нанесете серума, преди да нанесете овлажнител. Ако използвате няколко серума, нанесете първо този с най-активните съставки.


4. Сменете хидратиращия крем

Едно от най-важните правила за грижа за кожата са овлажнителите. Склонни сме да се потим повече, когато е по-топло, затова трябва да използваме лек овлажнител, за да не запушваме порите. Въпреки това зимните ветровити дни, по-малкото количество влага във въздуха и нагревателите у дома могат да изсмучат влагата направо от кожата, като я оставят суха и лющеща се.
Запазете лекия си овлажнител за лятото, а през зимата преминете към кремообразен. Потърсете съставки като керамиди, ниацин и глицерин, за да поддържате кожата хидратирана и да възстановите кожната бариера.

5. Въведете дълбоко хидратираща маска

От време на време през зимата черпете кожата си с дълбоко хидратираща маска, за да възстановите нейната влага и блясък. Съставки като мед и кокосово масло хидратират добре кожата, затова потърсете маска, която съдържа и двете.
Може също да направите своя собствена маска, като използвате съставки като мед, зехтин, масло от жожоба, овесени ядки и кисело мляко.

6. Не забравяйте SPF
Слънцезащитата е задължителна, независимо от времето. Излагането на ултравиолетови лъчи се случва дори когато слънцето едва грее и прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи може да доведе до безброй кожни проблеми, като слънчеви петна, бръчки и разграждане на естествения колаген и еластин в кожата. През зимата въздействието на слънцето се усеща по-трудно, така че всъщност няма да забележите, когато то уврежда кожата. Прилагането на SPF на всеки 4 часа през зимните дни може да ви помогне да защитите кожата си от слънцето.

Рецепти с пчелен восък за красива кожа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X