Напишете дума/думи за търсене

Как да укротим мислите си

Уединете се

Уединението е важно за да сме в хармония със себе си. Зарежете телефона, телевизора, компютъра поне за няколко часа в седмицата. Отделете време за размисъл, спомени и анализ на минали случки с хора, на които държите. Това е важно, за да изчистите съзнанието си от забързаните случки през деня и за да не забравяте, кои са приоритетите ви.

Изградете си стратегии за това как по-ефективно да общувате с хората, за да се чувствате по-добре приети от тях. Мислете позитовно и планирайте приоритетите си.

Поддържайте поне пет стабилни приятелства, които ви носят спокойствие и удовлетворение. Намалете беглите познанства, които ви губят времето и не ви се отразяват градивно.

Избягвайте повърхностните, формални или провокативни разговори. Те натоварват нервната система и ви отнемат от енергията. Мозъкът ни разчита всички новости, промени и липса на човешка топлота като сигнал за опасност. Това ни изпълва с напрежение.

Когато ви молят да направите нещо, което не ви допада и не ви кара да се чувствате добре, научете се да отказвате любезно.

Движението ще успокои мисълта
Ритуалите с ръце, помагат да подреждаме по-лесно мислите и чувствата си.
Когато шиете, рисувате, пишете ноти или готвите, активирате мозъчните
пътища, които ви помагат да подреждате мислите и чувствата си. Получава се естествена ритмична активност.
Люлеещите се столове са доста приятно нещо, което ще ви осигури ритмично движение, успокояват и помагат да мислите. Ако сте запазили детското в себе си, полюлейте се на някоя люлка в парка. Подобно на махалото, тези движения успокояват нервната система.

Дишайте ритмично, дълбоко, с диафрагмата, а не с гръдния кош. Това е най-доброто ритмично движение. 8-12 дълбоки вдишвания в минута, ще подействат балансиращо и успокояващо на цялото ви тяло. Старайте си винаги дишането ви да е в ритъм, независимо дали карате колело, танцувате, пеете или тичате.

Разархивирайте фотоалбума
Подберете снимките, на които се усмихвате и сте щастливи. Помислете за това, което сте правили по онова време. Насочете живота си към неща, които ще ви отведат към такива щастливи случки.

Не се превръщайте в консуматори
Водете си отчет за това какво консумирате, независимо дали става дума за храна, алкохол или секс. По този начин ще пренасочите желанията и ще ги контролирате.

Напишете проблема на лист хартия
Заедно с начините за решение. Дръжте написаното близо до вас. Сами ще усетите, когато имате енергията да го разрешите. Напишете си и личен етичен кодекс и го преглеждайте, когато имате нужда от подкрепа. Написаното слово има неподозирана сила.

Малките неща не бива да се пренебрегват
Търсете красотата в тях и им се радвайте. Природа, изящни изкуства, мода, архитектура, усмивката на децата, изгревите, усмихнатите хора на улицата. Такива чудеса се случват всеки ден.

Движете се, дори да е на едно място
Драскайте или си играйте с хартиени листове. В края на деня разтягайте мускулите си. Стречингът е истинска противоотрова на напрежението.

Помнете хората, на които се възхищавате
Ако можете, общувайте с тях. Когато следвате примера на такива хора, мозъкът ви по естествен път прави връзка между мисъл и чувства и ги обединява в целенасочено действие. Дясното полукълбо на мозъка смесва разбирането за умението на тези хора, с емоционалната страна на общуването с тях. Така получавате умение, което поражда чувство на увереност в собствените ви възможности и начин на действие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X