Напишете дума/думи за търсене

Необятната полза на лененото масло за здравето

Широко известно е с благотворното си въздействие върху кожата – хидратира, прави я гладка, мека и копринена. Лененото масло е мощен антиоксидант, който помага за бърза регенерация на клетките на епидермиса. Някои диетолози препоръчват диетите да се съпътстват от прием на 1–2 ч.л. ленено масло дневно, за да се предпази кожата от увисване в резултат на отслабването. Ако го използвате за масаж, ще направите кожата забележимо по-еластична.

Противопоказания

Въпреки всичките полезни качества, лененото масло не бива да се приема в някои случаи. Въздържайте се от употребата на този продукт при заболявания на жлъчката, както и при прием на противовирусни препарати и антидепресанти. Нужно е да ограничите лененото масло при панкреатит, хепатит и други заболявания на черния дроб. С повишено внимание го употребявайте по време на бременност и кърмене, особено при склонност към алергични реакции.

Важно

Имайте предвид, че лененото масло не е подходящо за готвене. Всяка топлинна обработка унищожава напълно хранителните и лечебните му свойства, което прави консумацията му безполезна.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X