Напишете дума/думи за търсене

Мама е номер едно, а тате - едно и половина

Не му се пречкайте, най-добре напуснете периметъра, когато той поеме управлението. Обича да кара семейната кола, лодка, влак, а най-вече на зигзаг и през просото. Не го интересува заспиването под часовник, нито че за храненето има график. Още по-малко го смущава, че роклята е облечена наопаки, а панталонът е целият в петна. Да се чуди човек защо продават чорапите по два в чифт, отгоре на това еднакви.

„Голяма работа, нали децата са облечени, обул съм им чорапи и на двата крака”, казва гордо той и продължава да ръмжи на лакти и колене около кухненската маса. А малките мечета го следват по петите и се превиват на кълбо от смях. Нека си признаем - бащите си ги бива. В някои отношения дори повече от мама. Нека.

Виждат по-голяма част от картината

Мама мисли за всичко, до костния мозък на детайла. Понякога обаче така потъва в частите, че неусетно забравя за цялото. За това, което наистина е важно и за което си струва да се тръшнеш. Татковците в повечето случаи го дават по-повърхностно, но това си има своите предимства. Особено когато мама е забила бинокъла в проблема и единственото, което вижда, е размазано.

Не се шашкат толкова

Бащите посрещат кризисните ситуации по-спокойно. Защото не знаят какво може или можеше да стане, ако... Затова пък мислят и действат в настоящето на ситуацията. Понякога правилно, друг път несъвсем, но запазват самообладание в повечето случаи по-добре от мама. Е, носът на детето бил разбит - ще му мине, така се расте.

По-добри са в спорта и маймунджилъците

Всяко правило си има изключения, но обикновено мама има много задължения, за да огрее и на този фронт. Рядко й остава време за колоездене и боричкане по пода. За щастие има някой, който може да се справи със задачата по-добре от нея. Идва му отвътре, че даже му харесва. Направо сваляйте медала, това отличие спокойно може да го връчите на татко.

Царе са на закуската

Как иначе. Събота сутрин е веднъж в седмицата, остава и да се изложат. Да, всяка друга заран вие разбърквате яйцата, но съботната е повече от изключителна в очите на децата. Не се цупете недооценено, погледнете на яйцата като на едни по-малко в и без това истеричния ви график. Здравейте 15 минути повече за разточително протягане в леглото!

По-твърди са в дисциплината

Майките са склонни да разискват на дълго и нашироко поведението на децата, да разтягат издънките им цяла вечер, докато накрая всички са изтощени от умора. Бащите нямат нерви за подобни словесни инквизиции. Не търсят причинно-следствените връзки във всички ъгълчета на душата на разбойника и не драматизират. Има провинение, има и наказание. Точка.

Знаят как да се забавляват, когато не са на вахта

Спор да няма, татковците умеят да изключват. Когато са без децата, те наистина са без децата. Не се вайкат защо са ги оставили с бавачката, не седят на тръни цяла вечер в очакване на най-лошото и не се изнизват тайно в тоалетната през половин час, за да се обадят вкъщи. Безсърдечни? Всъщност не, просто различни и малко повече практични.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X