Напишете дума/думи за търсене

Домашни рецепти срещу тъмните кръгове под очите

Бадемовото масло е използвано в полза на здравето и в услуга на красотата от незапомнени времена. Много е популярно в Югоизточна Азия и в Средиземноморския регион, където бадемовото дърво е култивирано първоначално. Маслото е богато на витамин Е, ненаситени мастни киселини, протеини, калий и цинк, които го правят особено подходящо за сърцето, кожата и косата.

За гладка кожа

Това масло е хипоалергенно и може да се ползва дори върху бебешка кожа, а специалистите твърдят, че масажът с него е най-подходящ за пеленачета. Повечето хора харесват миризмата му, но ако нещо ви смущава, добавете няколко капки лавандулово масло или такова, чийто аромат харесвате. Бадемовото масло е пълно с витамин Е. Този антиоксидантен витамин предотвратява пагубното действие на оксидативния стрес и UV радиацията върху кожата.

За дълбочинно почистване на кожата

Текстурата на това масло е лека и лесно навлиза в различните слоеве на кожата. То я омекотява и вади мръсотията и натрупванията, които се акумулират в порите и във фоликулите на косата. По този начин се предотвратява появата на черни точки и акне. Освен това в него се съдържа и витамин А, който намалява възпаленото акне. Бадемовото масло е приказно за сваляне на грим, ако имате чувствителна кожа. Нанесете с тампон върху лицето, оставете за 2 мин и свалете с чисто тампонче.

За премахване на тъмните кръгове

Торбичките и кръговете под очите си намериха майстора в лицето на бадемовото масло. В продължение на две седмици нанасяйте преди сън. Резултатът ще е видим.

А през топлите месеци, когато слънцето изгаря кожата, повикайте това масло на помощ. Смесете 1 ч.л. мед с няколко капки лимонов сок и бадемово масло. С пръсти нанесете върху изгорелите участъци и оставете за час. Изплакнете с вода.

-----

Освен това е лесно да си направите натурален скраб за лице. Смесете бадемово масло и захар и нанесете върху кожата с кръгообразни движения, за да помогнете на мъртвите клетки да паднат. Измийте с вода. Правете го поне веднъж в седмицата за красива и блестяща кожа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X