Напишете дума/думи за търсене

Преди да заживеете с половинката, научете това

Ако сте с любимия вече няколко месеца или няколко години, явно нещата са повече то добре и мисълта да заживеете под един покрив не е никак чужда нито на разума, нито на сърцето. Така де, изглежда доста логична стъпка. И без това прекарвате почти всяка нощ заедно, закусвате поне пет сутрини в седмицата в една и съща кухня, защо пък да не споделяте и една и съща ключалка на входната врата.

Преди обаче да хукнете към ключаря за дубликат, направете ето това.

Пътувайте заедно

Без значение дали е за уикенда или за повече дни, пътуването заедно и оставането в къщата на другия за известно време ще ви даде достатъчна представа за навиците му. Едно е да се виждате два часа преди сън, друго е да сте наясно как прекарва времето си, когато вие четете книга в собствения си хол. Дали виси на дивана с дистанционно, или пише поредния докторат на компютъра.

Разберете какво ви дразни

Ако се мръщите дори и на една чиния в мивката, на другия може да му направи впечатление чак когато няма нито една чиста за ползване. Тогава със сигурност трябва да намерите някакъв компромисен вариант. В крайна сметка дори влюбените хора имат различни разбирания за чисто и мръсно.

Говорете за всичко

Преди да се преместите заедно, изговорете как точно си представяте вашето съжителство и какви са причините, за да предприемете тази стъпка. Със сигурност живеенето под един покрив е по-евтино, но ако това е единствената причина да се съберете на едно място, по-добре не го правете. Икономиката и любовта не трябва да са на една ръка разстояние.

Дискутирайте финансите

Може и да не ви е най-любимата тема, но по-добре предварително да сте наясно как ще плащате наема, ако нямате собствено жилище. Важно е да имате отговор и кой ще е отговорен за плащането на режийните и прочие финансови дела.

Зачитайте личното пространство

Заживявайки заедно, не означава, че трябва да сте залепени като гербови марки. Преди да хукнете към общия си дом, оставете пред входната врата резервен въздух на другия и на себе си. Важното е да давате достатъчно пространство, ако искате тази връзка да просъществува. Вечерята с любимия е чудесно прекарано време, но понякога на хората им трябват и часове с приятели навън без присъствието на половинките им.

Не любопитствайте

Не се изкушавайте да задавате диспечерски въпроси, свързани с точния час на прибиране и излизане от общия ви дом. Не е нужно да си давате отчет за изреченията, които сте разменяли с близките си, докато другият е бил навън.

Останете извън главата на другия. Ако той не иска да споделя, не настоявайте. По-добре да сте в душата му, отколкото след няколко месеца съжителство да не сте не само под общия покрив, ами изобщо в живота му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X