Напишете дума/думи за търсене

За какво бие тревога кожата около очите

Дългите зимни месеци и стресът се проявяват първо върху кожата около очите – във вид на малки бръчици, изсушаване и загуба на жизненост. Дерматолозите са категорични, че кожата в тази област е по-тънка, отколкото на челото и на бузите, тъй като е напълно лишена от естествено омазняване. Ако не я поддържаме с допълнителни порции влага и витамини, тя става чувствителна и капризна, със склонност към зачервяване и преждевременна поява на бръчки.

За да си спестите неприятностите, никога не тествайте ново козметично средство в тази деликатна зона – за проба нанасяйте на китката или вътрешната страна на лакътя.

Алергичното зачервяване не е единственият проблем – подутите очи може да са следствие от заболявания на сърцето или бъбреците, нарушения в дейността на щитовидната жлеза или задържане на течности в началото на менструалния цикъл. Хроничното недоспиване често е причина за лошото състояние на кожата в около очите. Освен обичайната козметика, може да използвате и домашни рецепти, за да я поддържате в идеално състояние.

Чудесна работа върши измиването с отвара от копър, както и компресите от настъргани сурови картофи. Още един съвет е да нарежете на ситно магданоз, да го сложите върху марля и да наложите подпухналите очи за 10-15 мин. Никога не използвайте за компреси и измиване гореща вода и непознати билки, за да избегнете алергични реакции. Може да замените водата с хладно мляко.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X