Напишете дума/думи за търсене

Типове очила за различните форми на лицето

Слънцето е все по-силно и е време да избършем стъклата на слънчевите очила и да се разходим безгрижно из градските улици. Но преди това трябва да сме наясно коя форма на този аксесоар ще пасне най-добре на формата на лицето ни. Основно правило е очилата да са противоположни като изглед на генетиката ни. Ако имаме кръгло лице, най-добре е да заложим на квадратните рамки.

Като котешко око

Този модел не излиза от мода. Хем придава кокетност на погледа, хем обяснява на околните, че разбирате от фешън прийоми.

Очилата ала котешко око прилягат най-добре на квадратни лица, защото широките им рамки правят челото да изглежда по-тясно.

За квадратно лице се говори, когато челото и челюстта са пропорционални.

Като пилот

Авиаторските очила през последните няколко години направиха голямо завръщане в модата. Най-ценното им качество е, че прилягат на всеки тип лице.

Въпреки това най-добре стоят на притежателите на издължено лице с високо чело и тясна челюст. Този модел кара чертите на продълговатите лица да изглеждат по-меки.

Ала Джаки Кенеди

Някои модели очила винаги ги свързваме с особата, която за пръв път ги е направила публично фешън достояние. Покойната вдовица на президента Кенеди е тази, която налага кръглата и възголяма форма на очилата. Тя стои перфектно на продълговати, овални и квадратни лица.

Не е изключено обаче понякога кръглата форма да е в повече на по-овалните лица, но ако сте смели в модните си предпочитания, не се съобразявайте с това.

Тази форма е особено благодатна и за дами, които са имали тежка вечер или трябва да отскочат до магазина, а са излезли в бързината от дома си без грим.

Класически кръгли

Моделът напомня безгрижието на 60-те и на Джон Ленън. Тази форма е великолепна за ъгловатите и остри черти на лицето, присъщи на квадратните лица и на тези във формата на сърце. Особено прилягат на дами, които обичат да се носят в стил бохо.

Геометрия върху лицето

Досущ като очилата ала Джаки Кенеди и този модел бихме могли да го свържем с един виден представител на световната история. Сър Елтън Джон е всеизвестен с причудливите форми на този аксесоар. Разбира се, и със сценичните си костюми.

Те са перфектни за кръгли лица най-вече заради това, че добавят визуално илюзията за няколко ръба тук-там.

Квадратни рамки

Този класически модел изглежда приказно върху овална форма на лицето. Очилата с квадратни рамки издължават лицето с широките си очертания и тесни лещи.

Те действат на същия принцип като геометричните – добавят към кръглите лица някой и друг ръб.

Правоъгълни

Очилата с правоъгълна форма са изключително подходящи за овални и кръгли лица, защото добавят няколко чупки. Ако у вас има притеснение, че бихте изглеждали като застаряваща жена от соца, изгонете го – това е един от трендовете на очилата за тази година.

Важно!

Очилата се носят целогодишно. Очите имат непрекъсната нужда от слънчева защита. Когато избирате този аксесоар, помнете, че той задължително трябва да притежава защита срещу UVA и UVB лъчи. Не правете компромис с качеството, защото най-добрата мода винаги върви ръка за ръка със здравето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X