Напишете дума/думи за търсене

Каква козметика да ползваме в спортната зала

Основното козметично правило за спортуващите е да се съобразят с времето, в което тренират. Ако отивате в залата вечер след работа, сложете в сака ободряващ душ-гел с цитрусов аромат и средство за сваляне на грима (най-удобна е пяната), което трябва да е леко, но със силно действие, за да свали бързо макиажа и замърсяванията, натрупани през деня.

Добре е да вземете също лек хидратантен крем за лице, който не запушва порите. Накрая, след като вземете душ, нанесете на тялото подхранващ лосион с добавени етерични масла според типа на кожата ви – след потенето и банята епидермисът е най-възприемчив към дълбоко въздействие.

Ако посещавате спортната зала сутрин, преди да излезете от вкъщи, може да се изкъпете, но не ползвайте дезодорант и лосион за тяло. Лекият овлажняващ крем за лице, който не запушва порите, е достатъчен. Вземете със себе си крем душ-гел, който не само почиства, но и хидратира тялото. Ако кожата ви е силно изсушена, след тренировката и душа ползвайте лек флуид за тяло. Дезодорантът след спорт е абсолютно необходим – дори и да сте минали през банята.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X