Напишете дума/думи за търсене

4 начина да удължим аромата на парфюма

Любимият ви аромат може да стане по-траен, ако спазвате 4 лесни правила.

Правилно съхранение – парфюмите са като бирата

Може би ще ви прозвучи странно, но дори и най-скъпите парфюми приличат на бирата – поне по условията за съхраняване. За тях, точно както и за бирата, е вредно да стоят на топло и светло, тъй като се окисляват, а това може да доведе до загуба на някои нотки в уханието. По тази причина, ако искате да запазите внимателно подбраната ароматна композиция, съхранявайте парфюмите си на прохладно и тъмно място, в шкаф, а не на отворено пространство. И най-добре – в оригиналната опаковка. Още една добра идея е хладилникът.

Изучете силните и слабите страни на парфюма

Трайността на аромата зависи пряко от състава на парфюма и концентрацията на етерични масла. Колкото по-скъп е парфюмът, толкова по-устойчива е формулата му и толкова по-малко количество е необходимо да прилагате. Трябва да отчитате, че най-висока концентрация на етерични масла има в парфюма, след това идва парфюмната вода (eau de parfum), а най-малко е в тоалетната вода (eau de toilette).

Творчески подход към нанасянето

Не само съставът и съхранението влияят на продължителността на уханието, но и самото нанасяне. Ако напръскате леко дрехите и косата, ароматът ще е по-продължителен, отколкото ако нанесете само на кожата. Добре е да слагате парфюм в зоните, където най-добре се усеща пулсът (на шията, китките, зад коленете) – там температурата на тялото е малко по-висока, което помага ароматът да се разгръща в течение на целия ден.

Внимание

Бъдете внимателни с бижутата, тъй като при контакт с парфюм металът може да влезе в химическа реакция с етеричните масла. В резултат на това бижутата може да се променят на външен вид или да започнат да дразнят кожата.

Правилна комбинация от аромати

Добра идея е да се научите да съчетавате любимите си ухания под различни форми – повечето аромати се продават не само като парфюм, но и като дезодорант, лосион, душ гел и т.н. Колкото по-голяма площ от тялото ви покрива ароматът, толкова по-дълго ще се усеща. Така че комплектите не са разхищение, а по-скоро бюджетно решение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X