Напишете дума/думи за търсене

Виброгимнастиката на Александър Микулин заздравява вените

Работим по осем часа на ден, че и повече, и все седнали. Движим се все по-малко и краката ни отичат. Това уврежда вените и не е полезно за целия организъм. Има начин да раздвижим застоялата кръв с лесни и леки упражнения – т.нар. виброгимнастика. След нея ще се почувстваме освежени и тонизирани.

Липсата на налягане води до опасен застой на кръв в краката

Когато в ежедневието си дълго време работим седнали и сме обездвижени, налягането, което създава сърдечният мускул в артериите и оттам в капилярите се губи почти напълно в следващите ги кръвоносни съдове – вените. Тази липса на налягане причинява опасен застой на кръв в краката, когато те стоят продължително време прави и неподвижни. Затова е нужно да направим малко усилие кръвта да се придвижи обратно до сърцето. Вените на краката имат в себе си клапи, които пропускат кръвта само в една посока – нагоре, от пръстите към бедрата. Това движение може да предизвикаме като ударим петите си в земята. Тогава стимулираме кръвта да премине през клапите към сърцето. Полезното сътресение, което се получава, е същото като при тичане.

Гимнастиката на Александър Микулин тонизира и оздравява

В наши дни не всеки има възможност да тича и то няколко пъти на ден, за да раздвижва кръвта си. Понякога имаме дни, в които почти не ставаме от стола на работното си място. С този застой лесно може да се справим, ако прилагаме в ежедневието си гимнастиката на руския академик Александър Александрович Микулин. Тя е лесна, бърза, подпомага кръвообращението и може да се изпълнява на работното място. Тя може да подпомогне борбата с килограмите.

Как се изпълняват упражненията

Повдигаме се на пръсти, така че петата или токовете на обувките да се отлепят от земята само един-три сантиметра. Следва рязко отпускане на пода, така че да усетим леко разтърсване, благодарение на което кръвта във вените ще получи допълнителен тласък за придвижване нагоре. Тези упражнения е нужно да изпълняваме не по-често от веднъж в секунда. След като направим 30, следва почивка от 5-10 сек и продължаваме с нова серия. Може да изпълним 3-5 серии по една минута и ще почувстваме моментално освежаване и по-добър тонус. Разтърсването на организма стимулира по-енергичното придвижване на кръвта във вените и отстранява натрупаните шлаки и тромби около венозните клапи. Полезно е да правим гимнастиката 4-5 пъти на ден.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X