Напишете дума/думи за търсене

Ароматерапията помага при разширени вени

Ароматерапията използва естествените аромати на растенията за облекчаване и лечение на различни болестни състояния. Тя може да се прилага самостоятелно или да допълва основното лечение. Етеричните масла, употребени под формата на вани, масажи и инхалации, имат пряко влияние върху производството на хормони и върху централната нервна система, която регулира ритъма на жизнените процеси. Чрез ароматерапия може да се отървем от безсънието и стреса, да повишим имунитета, да подобрим сърдечната дейност, да стимулираме умствените способности и паметта.

Етеричните масла навлизат все повече в лечението на разширени вени, които се получават най-вече в резултат на заседнал начин на живот и наднормено тегло. Добър ефект имат натуралните извлеци от кипарис, ливан (вид тамян), смирна и лайка. Кипарисът и ливанът стимулират кръообращението, имат стягащи и противовъзпалителни свойства. Розмаринът също подобрява кръвообращението, а лайката намалява подуването и възпалението, успокоява и об-лекчава болката.

Най-добре е процедурите да се извършват от специалисти. Ако спазвате указанията и бъдете внимателни може и сами да се справите.

Първо трябва да си приготвите лечебното средство - смесете 12 капки етерично масло със 113 мл базово масло, което може да бъде бадемово, соево или слънчогледово. Нанасяйте го отдолу нагоре, като започнете от глезените. Избягвайте директния масаж върху вените.

Ароматерапията може да съчетаете с водна терапия. Специалистите препоръчват редуването на топли и студени бани на краката, след което ги намажете с етерично масло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X