Напишете дума/думи за търсене

Тайните на холивудските гримьори за красота

Бръчките, пъпките и неравният тен преследват не само простосмъртните жени, но и холивудските красавици. Разликата е, че за звездите се грижат професионални гримьори, които знаят как да прикрият дребните несъвършенства. Предлагаме ви съветите на някои от звездните експерти в макиажа.

Питър Филипс: хайлайтър

Питър Филипс е арт директор на Dior Makeup. Неговият съвет за идеален тен е нанасянето на хайлайтър на тези зони на лицето, които „улавят” светлината: горната част на носа и брадичката. Филипс обаче предупреждава, ако имате проблемна кожа, да ползвате хайлайтъра с повишено внимание, тъй като съществува риск да подчертаете недостатъците.

Боби Браун: правилно нанесен бронзант

Боби Браун е професионална гримьорка, основателка на марката Bobbi Brown Cosmetics. Трендът, който тя налага, е естественият макиаж, където основна роля играе идеалният тен на лицето. За да го постигнете, е необходимо да коригирате недостатъците, а за тази цел ще ви помогнат коректорът и консилиерът. Консилиерът отстранява дребните несъвършенства в зоната около очите – нанесете го на вътрешните ъгли и под очите, като размажете с пръсти или с гъба. С коректор може да маскирате не само пъпките, но и тъмните кръгове под очите. Преди да пристъпите към нанасяне на фон дьо тен, хидратирайте добре кожата. Изберете тонално средство с жълти подтонове, които най-добре неутрализират зачервяванията. За финал сложете бронзант на скулите, носа, брадичката и шията. Тайната е да подберете бронзанта в съответствие с цвета на кожата на тялото, а не на лицето – така ефектът ще е по-топъл и естествен.

Лиза Елдридж: пудра

Лиза Елдридж е известна не само в професионалната бюти индустрия, но и сред обикновените жени – каналът й в YouTube се следи от над милион и половина души от целия свят. Популярността й носи поста арт директор по грима на Lancome. Фаворитът на Лиза сред тониращите козметични продукти е пудрата – благодарение на нея се постига по-прецизен контур на лицето. Елдридж подчертава скулите с минерална пудра с по-тъмен нюанс или с бронзираща пудра. Съветът й е лесен: за да избегнете нежелания ефект на неестествено равен тен, преди да сложите пудрата, нанесете хайлайтър. Тази техника придава на кожата деликатно сияние. Допълнителен плюс е, че лицето изглежда идеално както на дневна светлина, така и при изкуствено осветление.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X