Напишете дума/думи за търсене

Предупредителни знаци, че бракът е в опасност

Ето 5 предупредителни знака, които ще ви помогнат да прецените дали връзката ви е в опасност. Ако повече от три пъти отговорите с „да“, вземете бързо мерки да изчистите връзката си от скуката. Иначе тя ще я унижощи.

Спалнята е вашето убежище. Признайте си

Там четете, почивате си, гледате телевизия и ако сте честни, ще си признаете, че така искате да избегнете присъствието на мъжа си. Може да сте си легнали рано, но се ужасявате и ядосвате, ако той се осмели да се добере до леглото преди да е свършил последния епизод на "Пепел от рози". Това, че имате нужда от лично пространство, е разбираемо. Но само донякъде. Ако го правите всяка вечер или нощ, попитайте себе си защо. Може би сте претоварена с напрежение от работата, от децата, от брака, но трябва да намерите баланс. Не подценявайте необходимостта да имате интимни отношения в леглото. Важно е да се гушкате, да се галите, да правите секс. Затова опитайте да си лягате едновременно поне веднъж в седмицата.

Не се интересувате от това, което той иска да каже

В миналото сте симулирали интерес, но сега, когато той говори за резултата от мача между "Левски" и "ЦСКА" или как е минал денят му в работата, вас изобщо не ви интересува и не се стараете да го скриете. Разговорите са обмен на информация на познати теми, но вие предпочитате да бършете плотовете в кухнята, отколкото да седите и да слушате, това, което сте чували много пъти. В случая липсата на комуниация е рутина. Един спор е най-доброто нещо, което можете да направите като двойка, защото вместо да кимате с дежурна усмивка, а да сте ядосани от вътре, най-сетне бъдете честни един към друг. Скуката идва от показването на все по-малко и по-малко емоции. И вместо "да напускате потъващият кораб", опитайте се да погледнете на партньора си като на по-малко скучен и по-цялостен индивид.

Предпочитате да гледате телевизия, вместо да излезете заедно

Това може да се дължи на преумора, но може да е пердупреждение, че един от вас е нещастен и скучае. Разбира се, някои двойки са щастливи да гледат заедно телевизия след уморителен ден. И това е хубаво, ако двамата не скучаят. Но ако скучаете, трябва да намерите други занимания, които да вършите заедно. Открийте общи интереси, като ходене на танци или планиране и огранизиране на семейна ваканция. С други думи, трябва да си намерите общи занимания. Това би разчупило скуката и рутината.


Сравнявате се с други двойки

Всеки познава двойки, които се гледат в очите, разбират се от една дума и след доста години брачен живот все още изглеждат влюбени и живеещи в хармония. И тогава усещате колко различни са вашите отношения в сравнение с техните. Не им завиждайте. Семейните терапевти имат достатъчно на пръв поглед перфектни двойки като пациенти. Защото отношения, в които партньорите се опитват да бъдат перфектни през цялото време, често се оказват безкрайно скучни и за двамата. Вместо да се сравнявате с други двойки и да се чувствате безсилни, защото не можете да бъдете "перфектни" като тях, започнете да мислите за собствения си живот и за това, което можете да промените, за да не ви победи скуката и рутината. Като начало - започнете да говорите един с друг.

Сексът е досаден

Ако за вас сексът е скучен, със сигурност е скучен и за него. Анкета, направена от водещ английски сайт доказва, че най-честата причина мъжете да се отчуждават от жените си е скуката и рутината - 29% търсят "бягство от ежедневието", 28% търсят "приключенски секс". Според сексолозите една двойка колкото по-дълго живее заедно, толкова по-голяма нужда има да продължава да говори за секс и да споделя потребностите си. Защото когато партньорите остаряват, променят вкусовете си и вече не ги задоволява сексът, който ги е радвал на 20 години. За да избегнете досадата в секса, кажете му какво ново би ви харесало и му дайте нежни предложения за промяна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X