Напишете дума/думи за търсене

Стефан Данаилов: Имам много повече весели моменти в живота, отколкото тъжни

Стефан Данаилов СНИМКА: Архив

„Имам много повече весели моменти в живота, отколкото тъжни", това заяви в интервю за Дарик обичаният актьор Стефан Данаилов. С „весело" хапче той бори депресията. Пред "Дарик" Данаилов констатира, че доста хора у нас взимат такова хапче. Ламбо се затвори в себе си след смъртта на своята съпруга Мария.

"Веселото хапче го пия. Опитах един път. Не знаех какво е депресия, чувал съм, но не го усещах. В един момент усетих, че не искам да виждам никой, не исках да говоря с никой. Мълчах като пукал. Седях на диванчето с дни, забит в една точка. Даже викнах психиатър, даде ми съвети. Той ми предписа весело хапче. Само че аз имам един недостатък и чета преди това показателите и там беше написано, че ще ти се вие свят. Взех го, пих три дни и усетих, че ми се вие свят. Но това е и малко от очите. Казах си, че сега остава да се тропна и да падна и затова го хвърлих. После отидох на лекар заради краката и тремор на ръката. Тогава лекарят ми каза, че съм в депресия и ми каза, че трябва да взема друго хапче и вече три месеца го пия. Може и психологически да действа, но вероятно има резултат, защото много хора го пият. Оказа се, че доста хора са в депресия", посочи Данаилов.

Все пак големият актьор каза, че има много повече весели моменти в живота си, отколкото тъжни.

"Когато обаче вече си слаб, годините вървят, но да се правиш на весел, трудно е. Няма да е откровено и искрено. Като ми стане весело, ми става", каза той.

За трудностите в живота, за болестта му и смъртта на съпругата му, големият Стефан Данаилов искрено сподели:

"Трудно се преодолява всичко това. Сега съм в ремисия, дано да е по-дълго време. Така е трябвало да стане. Въпреки че по едно време си казвах: "Господи, толкова ли съм греховен, та такива наказания?!" Аз съм си представял тази възраст да излизам с приятели, да се черпим. Трябва някой да ме вземе и да ме заведе. Много тъпа работа. Това, че не мога да карам кола, много ме мъчи. Стереотипи от живота ми трябваше да ги сменя. Този преход беше най-труден за мен, но всичко се преодолява", допълни Стефан Данаилов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X