Напишете дума/думи за търсене

Мъже в какви цветове предпочитат жените

Мъжете, които обличат на първа среща червена дреха, имат по-големи шансове за успех пред своята дама.

Оказва се, че представителите на мъжкия пол могат лесно да повлияят на избора на потенциалната си половинка. Достатъчно е просто да извадят от гардероба си нещо червено.

До този извод е достигнал международен екип от учени, провели множество психологически тестове. „Жените подсъзнателно вярват, че мъжете, облечени в червено, имат по-висок статус в обществото, изпитват по-голямо доверие към тях, понеже им се струва, че те са успешни и печелят добре", смятат ръководителят на проекта Ендрю Елиът от университета Рочестър в САЩ.

В хода на експеримента на представителки на нежния пол били показвани снимки на симпатични мъже, чиято привлекателност трябвало да оценят. Лидерските позиции заели мъжете, които били облечени в червени тениски или тези, чиито фотографии били поставени в червени рамки.

Изследователите предполагат, че този извод може да бъде обяснен и с помощта на биологията. Сред много животински видове самецът има червени петна на гърдите. Колкото по-интензивна е тази окраска, толкова по-голям успех имат те сред самките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X