Напишете дума/думи за търсене

Три съвета за положителни емоции

Когато дойдат празници, много хора мислят за подаръци, за изобилие на трапезата, но от изявления на специалисти знаем, че има и хора, които стават тъжни, самотни, изпадат в депресия. Има ли обяснение за това явление? От какво зависи – от индивидуалната житейска ситуация, от характера на човека или от различни външни фактори?

Дали сама по себе си равносметката, която си правим в края на годината, дали поредицата от трагедии през 2020-а, потокът от медийна информация /или от социалните мрежи/ могат да доведат човек до загуба позитивизма и мотивацията?

Какви са похватите до преодоляване на това състояние? Какви "хитрини" можем да приложим? Защо алкохолът е решение, което не е решение.

На всички тези и други въпроси отговари Анна Тодорова - магистър по клинична психология и психотерапевт с квалификация и практика в България и САЩ. 

Вредният стрес е породен от бъдещи или минали моменти, които не можем да променим; полезният ни спасява живота. В САЩ не е срамно да говориш за емоционалното си здраве, обяснява психоложката.

Ето част от конкретните й съвети:

1. Вечер пишете три хубави неща от изминаващия ден;

2. Отдавайте се на сетивата си по няколко пъти на ден;

3. Изберете си смислено занимание като йога, с което да дадете приоритет на емоционалното си здраве, то е не по-малко важно от физическото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X