Напишете дума/думи за търсене

Психологията на бръчките: какво разказват за нас

Вътрешните органи и части на човешкото тяло са свързани по определен начин. Това се проявява външно във факта, че функционирането на органите и системите на тялото се предава в различни зони на тялото, като стъпалата, ръцете, ушите и дори езика. Има и подобни зони по лицето. Някои специалисти дори изготвят психологически точен портрет на даден човек, въз основа на наличието и местоположението на бръчки по лицето му.
Бръчките по лицето се появяват не само като признаци на стареене. Те излъчват състоянието на нашите вътрешни органи и психологически ни статус. Ето какво означават бръчките в различни области на лицето.

1. Бръчки на ума
Бръчките на челото сигнализират, че собственикът им е доста благоразумен, има психическо претоварване, склонен е да мисли. Бръчките в тази област могат да показват систематично главоболие, нередовно мозъчно кръвообращение.

2. Бръчки на мъдростта
Бръчките на мъдростта също са разположени на челото, но те не са прави линии, а вълнообразни и с тенденция да сочат към раменете. Те се считат за признак на опит и интелигентност. Когато бръчките са твърде „увиснали” в посока на очите, това означава, че този човек трудно понася трудностите на живота.

3. Бръчки на изненадата
И те се намират върху челото. Това са плитки, успоредни на веждите бръчки. За да се избегне появата им, е необходимо да реагирате по-спокойно на житейски събития и ситуации.

4. Бръчки на ината

Тези бръчки се намират в областта на шията. Ако говорим за психическо ниво, бръчките на ината възникват от нежеланието да подхождаме към проблемите философски и балансирано. Проблемите, които е трудно да се разрешат, причиняват болка във врата.

5. Бръчки на самотата
Те се намират в основата на носа показват проблеми с щитовидната жлеза. Човек с такива бръчки чувства, че животът му е несправедлив, няма морална подкрепа, а самотата го потиска.

6. Бръчки на подозрителността
Тази черта на характера се излъчва в зоната на така наречените "пачи крак" бръчки около очите. Те подсказват, че човек е твърде мнителен и подозрителен към малките неща, приема всичко присърце.

7. Бръчки на върха на носа
Такива бръчки показват хронични стомашно-чревни заболявания. Те се изразяват в това, че човек е завладян от страха от всичко ново, близостта до всичко непознато, модерно, прогресивно.

8. Бръчки на жизнените сили
Трудно е да го наречем бръчка. Гънката между носа и средата на горната устна отразява работата на много органи и части от тялото. Храносмилателните органи, седалището и бедрата - един вид опора за тялото и ключови механизми на движение, както на физическо ниво, така и на психическо ниво.
Изразеният жлеб показва добра жизненост, способност за регенерация. Дълбоката и дълга бразда показва, че човек вероятно ще живее дълъг живот.

9. Бръчка на срамежливостта
Тези ситни бръчки се намират върху горната устна показват заболявания на стомаха и дванадесетопръстника. Ако те се наблюдават около цялата уста, това означава, че човек изпитва слабост и болка в долните крайници и проблеми с червата. Обикновено бръчките на срамежливостта се наблюдават при несигурни хора, които изпитват страхове, нужда от защита.

10. Бръчка на песимизма
Те се намират от лявата страна на носа в посока горната устна и се свързват с бъбреците. Нефизиологичните фактори на бъбречните заболявания включват остра критика, чувство на разочарование, неуспех. А факторите на надбъбречните заболявания са декадентски настроения, безразличие към личността им, безпокойство. Има и излъчване за стомашни заболявания, заболявания на дванадесетопръстника и жлъчния мехур.


11. Бръчка на разочарование
Тази гънка, намираща се от дясната страна на носа в посока на устата, разказва за проблемите с функционирането на бъбреците, черния дроб, жлъчния мехур, червата, сърцето. Тази бръчка ще каже, че собственикът й няма радостно възприятие за живота, положителни емоции.

12. Бръчка на неувереност в себе си
Тези бръчки, отстрани на устата, се появяват в резултат на язвени образувания в чревната област. На ментално ниво подобни бръчки отразяват страха от премахване от живота на всичко остаряло, ненужно, увереност в собствения неуспех.

13. Бръчки на безразличие
Те се намират върху бузите и показват проблеми в дихателната система (депресивни прояви, тъга, умора от живота), в далака (обсебващи мисли, идеи), в черния дроб (ярост, инконтиненция, промени в настроението), в коленете (инат и гордост), пищялки (крах на идеали), в краката (загуба на ориентация в действителност).

14. Бръчки на страха
Такива бръчки се появяват като спътници на чревни проблеми, образуване на хемороиди и се намират върху брадичката. На ментално ниво тези бръчки отразяват страха да не се справим навреме, гняв в миналото, страх от загуба. Състоянието на краката се излъчва в тази зона, усещанията за болка, които вероятно се дължат на страх от бъдещето. А придържането към остарелите концепции може да доведе до проблеми с пикочния мехур.

Една неочаквана причина за поява на бръчки

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X