Напишете дума/думи за търсене

Кои афродизиаци подпалват чаршафите

Темата за афродизиаците на масата ни е дъвкана милион пъти, но по-рядко се сещаме, че ароматите имат не по-малко силно въздействие. Ще ви припомним и някои храни, които възбуждат сексуалния апетит, но преди всичко ви предлагаме да пробвате с етерични масла.

Какви масла да подбираме?

Това зависи от целта, която сте си поставили.

- Иланг-иланг помага да се справите с вътрешните блокади, да се отпуснете и да проявите фантазия.

- Жасминът засилва чувствеността.

- Нероли (ароматно етерично масло, добито от благоуханните цветове на портокаловите дървета) подобрява кръвообращението и стимулира ендокринните жлези.

- Бигардия ( масло от горчив портокал) ви прави по-желана.

- Пачули стимулира мъжката потентност и засилва чувствеността на силния пол.

- Канелата за мъжа е като червеното платно на тореадора за бика.

Начин на употреба

1. Можете да капнете избраното от вас ароматно етерично масло на кожата - на китката, в сгъвката под коленете, в трапчинката на шията, зад ушите.

2. Друга възможност е леко да ароматизирате спалното бельо.

3. Можете да използвате ароматни свещи.

4. Ако искате с любимия си да вземете заедно вана, добавете няколко капки ароматно етерично масло във водата.

Те също палят апетити

Гъбки

Всички ядливи гъби имат репутацията на афродизиаци. Начинът на приготвяне изобщо не е важен. Трябва да се знае, че гъбите не само пробуждат либидото, но и подобряват репродуктивните функции на силния пол.

Месце? По-добре рибка

Каквото и да се говори в полза на месото, което всеки мъж трябва да приема в достатъчно количество, за създаване на романтично настроение по-добре предложете риба или морски дарове - раци, скариди, миди, хайвер. В тях има голямо количество аминокиселини и са изключително полезни и за потентността.

Подправи го

И най-обикновеното блюдо, овкусено с подправки, може да стане акумулатор на сексуални желания. Кардамонът е една от "най-мъжките" подправки. В качеството на афродизиаци се препоръчват още анасон, целина, кориандър, шафран, джинджифил, карамфил, розмарин и хрян.

Алкохол? О, не!

- С напитките бъдете внимателни. Голямото количество алкохол или дори кафе и какао могат да предизвикат обратен ефект. Ако не може без кафе, добавете в него подправки като джинджифил, канела, карамфил, черен пипер. В питието може да добавите и чаена лъжичка хубав коняк.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X