Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които ще направят работното ни пространство по-продуктивно

СНИМКА: Pixabay

Развитието на технологиите налага все по-големи промени в компютъризираните работни среди. Все по-голям връх заемат мобилните устройства, но все още се залага и на стария работен плот, пише Business Insider.

Ако е нужно да обработваме няколко неща едновременно и се налага да си служим с различни източници през това време, най-подходящи си остават настолните компютри. В случай, че работното ни място има нужда от осъвременяване, ето какво ново може да помогне:

Монитор

Мощният компютър не може да е особено полезен, ако неговият монитор е абсолютно остарял. Добре е той да е достатъчно регулируем, а дисплеят да е с тънки рамки. Специалисти споделят, че едни от най-подходящите за работното бюро са 27-инчовите или 24, ако решим, че искаме да спестим повече място.

Клавиатура

Препоръчват се механичните клавиатури, тъй като са по-издръжливи и помагат за точността при писане. Освен това самото усещане при допир е по-приятно.

Мишка

Добре е тя да бъде голяма и удобна за употреба. Доста функционални са модели, които предоставят възможност да се използват и с кабел, и чрез Bluetooth. Съществуват дори такива с презареждаща батерия, както и втори скрол отстрани.

Уеб камера

Вградените камери може би вършат добра работа за обикновени разговори по скайп, но в случай, че имаме видеоконференция или важно интервю е добре да имаме под ръка нещо по-професионално. Така видеото ще бъде ясно, звукът – чист, а дори съществуват и модели, които успяват автоматично да реагират на промяната на светлината.

USB хъб

Ако компютърът ни няма достатъчно портове или се нуждаем от още, за да можем да зареждаме всичките си мобилни устройства, е добре да се снабдим с USB хъб. Те не са особено обемни и няма да заемат голяма част от нашето бюро, но ще ни осигурят достатъчно USB изходи.

Превод и редакция: Зорница Йосифова

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X