Напишете дума/думи за търсене

Сутиен от канабис пази от рак на гърдата

Жените все повече се интересуват от стила си и модните трендове в облеклото. Не само дрехите, но и бельото е част от тоалета, за който дамите отделят време, докато не се убедят, че това е правилният избор.
Разнообразието в дамското бельо не спира само до банели, памук, дантели, микрофибър. В света на бельото смело влиза и конопеният сутиен.

Когато става дума за здравето на женските гърди, материята е от основно значение. Създателите на конопения сутиен твърдят, че органичната му тъкан предотвратява риска от рак на гърдата.

Памукът и други синтетични материали са наситени с тонове химикали и пестициди, които са били необходими за обработка, преди да се превърнат в красиви бикини и сутиени. Тези пестициди се абсорбират от кожата и постепенно започват да се съхраняват в мастните ни клетки. Това е лоша новина за гърдите, защото те са преди всичко и в най-голяма степен мазнини.

Освен това колкото и удобни да са сутиените, те ограничават движението, а това понякога причинява болка в гърба.

Изследване, проведено през 1995 година, установява, че жените, които носят сутиен повече от 12 часа дневно, имат по-голям шанс да развият рак на гърдата. Учените, участващи в изследването заключават, че това е така, защото сутиенът ограничава лимфната система, което води до натрупване на токсини директно в лимфата на гърдите. Последни проучвания показват, че всички видове промишлени химикали достигат до гръдната тъкан и могат да бъдат предадени на кърмачетата. Други изследвания свързват различни видове промишлени химикали в бельото с рак на гърдата.

Ракът на гърдата е може би един от най-разпространените и тежък вид на заболяването карцином в цял свят. Оказва се обаче, че конопът може да има положителен ефект върху страдащите от подобна болест, а също и да предотврати появата й.

Това растение е изключително подходящо като материя за направата на сутиени, защото расте, без да се наторява с пестициди или химикали като памука. Това на първо място би предпазило кожата ни от всички вредни химикали, а по този начин и от възможно развитие на рак на гърдата.
Конопът е силно еластичен и разтеглив и подобен сутиен дава страхотно усещане за мекота. Колкото повече се носи, толкова повече ще приляга на формите на гърдите. Издържливостта на конопа ще осигури и дълъг живот на бельото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X