Напишете дума/думи за търсене

Защо има злато и сребро в кремовете за лице

Да, точно така. Съвременните технологии успяват да вложат най-ценните земни богатства в продукти, които да подобрят здравето на кожата ни, да й придадат сияен вид и да върнат годините назад.

Защо да има благороден метал в козметиката

За да е красива и еластична кожата ни се нуждае от десетки микроелементи. Например калцият и силицият възстановяват обмяната на веществата в кожата и така поддържат нейната еластичност и съхраняват младостта й. За да се успокои чувствителната кожа, тя се нуждае от манган и калий. За оптимална влага допринасят натрият и калият. Медта е жизненоважна за мазната кожа – тя регулира секрецията на мастните жлези и премахва себума. Липсата на даден микроелемент може да наруши метаболизма и да доведе до намаляване на имунитета и нарушения в съня, а може и да нанесе поражения върху кожата и тя да загуби своите цвят, гладкост и еластичност.

Златото подмладява

Наночастиците злато наистина действат на кожата много добре. Фитозлатото например е направено от растителни екстракти, обогатени със златни молекули. То е в колоидна форма и има висока биологична активност. Има бактерицидно действие и помага на кислорода да проникне в кожата по-бързо и ефективно, като я насища с енергия на клетъчно ниво и подобрява обменните процеси. Златният концентрат представлява маслен разтвор с регенериращи, атниоксидантни и стягащи свойства. Златото се среща предимно в антиейдж продукти – в кремове за лице, но и в пилинг препарати, гелове и препарати за третиране на цялото тяло.

Среброто дезинфекцира

Сребърните йони действат деструктивно на клетъчната мембрана на микроорганизмите, неутрализират действието на ензима, който те отделят, усвоявайки кислорода. Козметиката, обогатена с колоидно сребро, има бактерициден ефект и повлиява благоприятно на възпалителните процеси в кожата, като възстановява тургура и еластичността й. Облекчава раздразнената и чувствителна кожа и различни дерматологични проблеми. Козметиката със сребро може да се ползва и за цялото тяло, включително и за устната кухина. На пазара има дори паста за зъби със сребро. Тя унищожава микроорганизмите, причинители на кариеси и лош дъх.

Платината пази от загуба на влага

Според специалистите, от всички благородни метали, платината е най-безвредна за човешкия организъм. Затова тя се използва вече и в козметиката. Формата е колоидна, т.е. суспензия от метални частици в пречистена вода. Колоидната платина балансира естествената буфер-зона на кожата, която я предпазва от външни влияния и загуба на влага. Възобновява електрическия баланс, благодарение на което кожните клетки усвояват по-добре хранителните съставки. Платината осигурява перфектния баланс на кожата и забавя стареенето. Ниско молекулно йонизираната платина неутрализира всички видове активен кислород и засилва ефекта на другите антиоксиданти.

-----
Козметиката с благородни метали може да се използва само от тези, които не са алергични към злато, сребро или платина.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X