Напишете дума/думи за търсене

С дете на ресторант - какво трябва да знаем

Шикарски ресторант в Калифорния забрани шумните деца и плачещите бебета. И въпреки протестите на родители и заканите заведението да бъде съдено, собственикът Крис Шейк е категоричен, че няма да се поддаде на натиска и че навсякъде има правила и те трябва да се спазват. В Канада пък са приели друга тактика – ресторант предлага значителна отстъпка от сметката, ако децата са спокойни и мирни по време на вечеря. Предлагаме ви няколко съвета как да отидете с дете на ресторант, без вечерята да се превърне в кошмар.

1. Проверете ресторанта

Преди всичко се уверете, че ресторантът е подходяща за деца. На много места не са въвели стриктни забрани, но не гледат с добро око на търчащи хлапета и нямат условия за детски кът. Ако никога преди не сте ходили там, попитайте по телефона няколко елементарни въпроса като: „Има ли място, където да се остави количка“, „Имате ли детски столчета за хранене“, „Имате ли детски кът“. Ако всички отговори са негативни, просто не ходете там с дете.

2. Съобразете се с ритъма на малкото

Ако детето ви огладнява към 12 на обяд, не резервирайте маса към 13 часа, защото едно е да държите търпеливо малко дете, съвсем друго е да се опитвате да удържите гладно малко дете. Ако все пак не може да изберете по-ранен час, се постарайте детето да хапне нещо малко или да носите в себе си бисквити или солети, така че хем да залъжете глада му, хем да не му развалите обяда.

3. Носете играчки

И то поне 4-5 различни, така че да не му омръзнат, докато чакате да ви поднесат ястията. Изберете, разбира се, най-тихите възможни, за да не притеснявате останалите посетители. Но не му ги давайте всичките наведнъж. Оставете го да постои известно врем и чак, когато прояви първите симптоми на раздразнение, му дайте първата играчка и едва, когато се отегчи от нея – следващата и т.н. А ако носите и някаква нова малка джунджурия, ще е най-добре, защото ще го изненадате и ще задържите вниманието му поне докато хапнете нещо набързо.

4. Поръчайте му каквото обича

Ресторантът не е място да приучвате детето да се храни с продукти, които по принцип не обича. Ако рядко ходите на заведение, то точно тогава може да си позволите да му дадете пържени картофи вместо броколи или грах.

5. Разходете го

Колкото и играчки да сте взели едва ли много малки деца биха могли да издържат седнали кротко за часове. Не оставяйте малчугана да се разхожда сам между масите, защото може да стане инцидент с някой сервитьор. Ако много се изнерви, просто го разходете навън за десетина минути. Тази пауза би трябвало да ви даде поне още половин час „свобода“ за хранене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X