Напишете дума/думи за търсене

Пиле със сметана и макарони

богато на желязо

лесно

6 порции

35 мин

За 1 порция:

566 ккал

мазнини 31,1 г

холестерол 146 мг

въглехидрати 38,3 г

протеини 32,3 г

необходими продукти:

400 г макарони

1+2 с.л. зехтин

2 с.л. масло

400 г пилешко месо

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1/2 ч.ч. готварска сметана

2 с.л. майонеза

сол и пипер на вкус

100 г кашкавал

магданоз

начин на приготвяне:

1 Сварете макароните в подсолена вода в тенджера на котлона, като добавите 1 с.л. зехтин във водата. Изцедете ги и ги сложете в огнеупорен съд. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи.

2 Нарежете пилешкото на парчета и го задушете за няколко минути в тиган с 2 с.л. зехтин. Овкусете го със сол и пипер и го сложете в съда с макароните.

3 Разбийте заквасената и готварската сметана с майонезата и залейте пилешкото. Разбъркайте всичко добре и го поръсете с настърган кашкавал. Украсете с накъсан магданоз.

По желание сложете предястието да се запече за около 10 мин в предварително загрята фурна на 200°С.

За още вкусни предложения харесайте страницата ни "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X