Напишете дума/думи за търсене

Хранителни комбинации за плосък корем

Да имаш идеален плосък корем, не се свежда само до здрави тренировки във фитнес залата, но и до храната, която консумираме. Често продуктите, препоръчани за загуба на тегло, са безинтересни за небцето. И след няколко дни неминуемо се връщаме към обичайния ни режим на хранене, което е пагубно за стремежа ни за плосък корем.

„Мила“ събра за вас списък от комбинации за хранене и хранителни продукти, които са вкусни и здравословни. Заедно с умерената им консумация и редовните упражнения храненето с тях ще сбъдне мечтата ви за красив корем.

Яйца с боб за здравословна закуска

Както здравословната закуска е от ключово значение за загуба на тегло, така яденето на геврек или маргарин върху препечена филийка със сигурност не е вариант за плосък корем. За да започнете деня си здравословно, яжте яйца, съчетани с боб и чушка. Яйцата добавят протеин към храната и ви предпазват от глад през деня, докато бобът и зеленчукът добавят така необходимите фибри.

Зелена салата с авокадо за пълноценно хранене, богато на калций

Зеленолистните зеленчуци като кейл, спанак, зелена салата, къдраво зеле са с ниско съдържание на калории и с високо съдържание на хранителни вещества. Богати са на калций и благоприятстват изгарянето на мазнини. Но яденето само на зеленолистни храни може да ви накара да искате повече. За да компенсирате това желание, добавете авокадо към салатата. Добрите мазнини, които се намират в авокадото, също отблъскват глада.

Зеленчукова супа с нахут за обяд или вечеря

Изследванията показват, че добавянето на зеленчукова супа към обяда или вечерята намалява приема на калории с около 20%. Това се дължи на факта, че течната супа изпълва стомаха и предотвратява по-нататъшната консумация на висококалорична храна. Добавянето на нахут към нея осигурява необходимото количество протеини и фибри.

Печен карфиол в зехтин за нискокалорично и вкусно ястие

Карфиолът е еликсир за отслабването. Има само 25 калории в 100 г и ниско съдържание на гликемичен индекс - мярка за това колко дадена храна повишава кръвната захар. Поръсете със зехтин, опечете и се насладете на този деликатес, без да се притеснявате, че ще напълнеете.

Ябълки и шамфъстъци за богата на фибри междинна закуска

Често се запасяваме с чипсове, с които утоляваме глада по средата на деня. Те са най-лошото нещо, което може да ядете, ако планирате да отслабнете. Вместо тази храна консумирайте шамфъстък или ябълки. Докато плодовете осигуряват необходимите фибри, може да се наслаждавате на едни от най-нискокалоричните ядки.

Печени сладки картофи и сьомга за омега-3 доза

Сьомгата е перфектната комбинация от здравословни омега-3 мастни киселини и протеини. Докато омега-3 мазнините помагат за загубата на телесни мазнини, протеинът предпазва от чувство на глад. Ако една порция сьомга не е достатъчна за вас, я комбинирайте с печени сладки картофи. Те не само ще ви заситят, но и ще ви осигурят съдържание на фибри.

Пиле с лют червен пипер, когато искате нещо по-пикантно

Колбасите са преработено месо, което е пълно със сол и наситени мазнини. И двете съставки са вредни за отслабването. Яденето на пилешки гърди е по-здравословен вариант. В една порция се съдържат по-малко от 150 калории, както и добро количество протеин, което ни кара да се чувствате сити за дълго време. Подправете с лют червен пипер, той не само ще добави пикантен вкус на ястието, но и ще подпомогне за изгарянето на калориите.

Овесена каша - най-лесната храна за приготвяне

Добавянето на фибри към диетата може да доведе до загуба на тегло, а с около 4 г фибри на чаша овесена каша прави тази храна отличен избор за хранене. Добавете към кашата боровинки или орехи.

Кисело мляко, за да е щастлива щитовидната жлеза

Когато загубата на тегло е вашата цел, нискомасленото кисело мляко е задължително. Проучванията показват, че хората, които консумират повече витамин D и калций, губят повече мазнини от тези, които не ядат продукти, богати на тези съставки.

Освен това киселото мляко е отличен източник на йод. Тялото се нуждае от йод за правилна функция на щитовидната жлеза, а щитовидната жлеза е от съществено значение за здравословния метаболизъм. Добавянето на йод към диетата ви увеличава активността на щитовидната жлеза и следователно увеличава метаболизма, който насърчава загубата на тегло.

Диня – плодът за плосък корем

Яденето на плодове е винаги здравословно. И ако загубата на корема е вашата цел, спрете погледа си на динята. Този плод е 91% вода и е с ниско съдържание на мазнини. Консумирането на този продукт ще отблъсне глада, без да добавя повече мазнини към тялото.

Не забравяйте обаче, че трябва да избягвате натуралните сокове от магазина. В тях се добавят захар и консерванти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X