Напишете дума/думи за търсене

Звезди, отишли си прекалено рано

Млади, талантливи, богати, обожавани от феновете си. Съдбата обаче си има своите планове и за съжаление никой не е застрахован от това да си отиде прекалено рано.

Лош късмет или черна магия
С ролите си в “Баровки”, “Луди години”, “Осмата миля”, “Бракувани” и “Град на греха” Британи Мърфи беше многообещаваща млада актриса. Тя бе много обичана както от феновете, така и от колегите си, защото бе известна с милото си отношение към всички и с широката си усмивка. Само на 32 години обаче тя почина от сърдечна недостатъчност вследствие на пневмония и анемия. Само няколко месеца по-късно почина и съпругът й Саймън Монджак също от сърдечни проблеми. Веднага се появяват слухове за сгрешени лекарства, от които и двамата са пиели, за особен вид плесен в дома им, която е предизвикала натравяне, или дори за направена черна магия на семейството.

Шеметна кариера


Обявена за “принцесата на R&B”, Алая успя още съвсем млада да се наложи в един трудно достъпен стил за жените изпълнителки. Подписва първия си договор едва на 12 години, а първият й албум, издаден когато е на 15 г. “Age Ain’t Nuthing But A Number” се продава в над два милиона копия. Вторият й носи още по-голям успех - 8 милиона копия и наградата “Грами”. На двайсет тя вече пробива и като актриса в “Ромео трябва да умре” и “Кралицата на прокълнатите”, и издава трети албум “Алая”. Пред нея се очертава шеметна кариера. На 25 август 2001 г. само на 22 години обаче певицата загива в самолетна катастрофа заедно с осем свои колеги и приятели. Трагедията се случва на Бахамските острови, където Алая снима клип.

Не и без него


Една от култовите момчешки поп групи на 90-те LFO се разпада през 2008 г., когато създателят й Рич Кронин се разболява тежко от левкемия. Момчетата стават известни с хитове като “Summer Girls”, “Girl on TV” и “Every Other Time” и критиците залагат много надежди на тях да постигнат успехите на New Kids on the Block и N Sync. След дълга борба с болестта обаче Рич почива на 35 години и неговите приятели не искат да продължат да съществуват като група без него.

Вечни съдебни искове


Животът на Ана-Никол Смит е низ от съдебни искове. На 18 г. тя се жени и ражда дете, а няколко години по-късно се развежда. На 26 г. сключва брак отново, този път с 89-годишния петролен милиардер Джей Хауърд Маршал II. Съпругът й почива година по-късно, оставяйки й огромно наследство. За да го получи обаче, тя води съдебни дела със сина на съпруга си години наред. През септември 2006 г. Ана Никол ражда дъщеря. Няколко дни по-късно обаче умира синът от първия й брак и бившата моделка е съкрушена.

На 39-годишна възраст Ана Никол е намерена в безсъзнание в хотелска стая и лекарите не успяват да я спасят. След смъртта й обаче исковете продължават. За бащинството на дъщеря й се води дело. Бившият приятел на Смит - Лари Бъркхед твърди, че той е бащата, а не тогавашният й партньор и неин адвокат Хауърд Стърн. Появяват се и още двама мъже, които искат да си припишат бащинство. Борбата, разбира се, не е само за детето, но и за наследството на Смит, а винаги има претенденти за толкова пари. Въпреки че Ана-Никол не бе считана за голям талант в Холивуд и по-скоро привличаше интерес с изцепките си, няма как да не признаем, че си отиде прекалено рано - само пет месеца, след като стана майка, и така и не успя да се порадва на дъщеричката си.

Печели “Оскар” посмъртно

Наричан “новият Джак Никълсън”, Хийт Леджър беше една от най-големите млади надежди в Холивуд. Той имаше зад гърба роли в хитове като “Планината Броукбек”, “Казанова”, “Като рицарите”, “Братя Грим”. Актьо-рът получи дори две номинации за “Оскар” и спечели едната от тях за невероятното си превъплъщение в “Черният рицар”. Но за съжаление не доживя да я получи лично. На сцената да вземат “Оскар”-а от негово име се качиха майка му, баща му и сестра му. Хийт е намерен мъртъв в апартамента си в Манхатън на 22 януари 2008 г. Според експертизите е починал от грешна комбинация на лекарства. Само на 28 години, точно когато всички врати в Холивуд се отварят пред него и му предстоеше да разгърне целия си талант, когато го очакваше радостта да види как расте дъщеря му, съдбата реши, че пътят му е бил дотук.

Точно когато беше готова да се промени


Ейми Уайнхаус бе обявена за една от най-големите надежди на съвременната музика. Тя издава първия си албум Frank, когато е на двайсет. Вторият й албум Back to Black й носи 6 номинации на наградата “Грами”. Ейми печели 5 от тях и става жената с най-много награди “Грами”, спечелени за една нощ. В личен план нещата не вървят така добре. На 24 г. Ейми се жени за Блейк Фийлдър-Сивил, но двамата имат проблеми. Той прекарва известно време в затвора и две години след сватбата се развеждат.
Певицата има проблеми с алкохола и наркотиците. Тя решава да промени живота си, оттегля се от сцената временно, сгодява се за голямата си любов Рег Травис, с когото планират сватба и дете. За съжаление не успява да постигне мечтите си и да даде още много от таланта си, защото малко преди да стане на 28 г., е намерена мъртва в апартамента си в Лондон. Точната причина за смъртта й не е изяснена.

Нелепо падане

Ужасно нелепа е смъртта на Наташа Ричардсън. Дъщеря на знаменития кинорежисьор Тони Ричардсън и на неповторимата Ванеса Редгрейв, Наташа още от малка иска да стане актриса. Късметът й се усмихва и тя бързо става известна с роли в “Готик”, “Месец на село”, “Вълшебният април”, “Капан за родители”. На Наташа й върви и в любовта.

През 1994 г. се жени за Лиъм Нийсън и му ражда двама синове. Животът й изглежда само като низ от щастливи събития, докато случайно по време на урок по ски в канадски курорт актрисата пада и си удря главата. Но тъй като се чувства съвсем добре, продължава спускането. Час по-късно обаче силно я заболява главата. Едва тогава я пращат в местна клиника, а оттам по спешност е преместена в болница в Монреал. Наташа е получила мозъчен кръвоизлив и състоянието й се влошава. По настояване на нейните близки е преместена в клиника в Ню Йорк, но още по пътя актрисата изпада в мозъчна смърт. Загубата й е шок за цялото й семейство и многобройните й фенове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X