Напишете дума/думи за търсене

Лесна и вкусна картофена фритата

богато на витамин С

лесно

6-8 порции

40 мин

За 1 порция:

202 ккал

мазнини 11,4 г

холестерол 126 мг

въглехидрати 16,4 г

протеини 9,3 г

фибри 2 г

необходими продукти:

700 г картофи

2 с.л. зехтин

1 стрък пресен лук

6 яйца

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1 с.л. нарязан магданоз

100 г настърган кашкавал

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Сложете картофите да се сварят почти до готовност в подсолена вода. Изцедете ги, обелете ги и ги нарежете на шайби.

2 Нарежете лука на дребно и го задушете със зехтина за 1 мин в тиган на котлона. Добавете нарязаните картофи. Разбъркайте ги внимателно, така че да се покрият с мазнина. Поръсете ги със сол и пипер и ги прехвърлете в подходящ съд за печене.

3 Разбийте яйцата със сметаната, добавете нарязания магданоз и настъргания кашкавал и залейте картофите. Сложете ги във фурната да се запекат до стягане на яйцата.

Добавете по желание към фритата шепа спанак, нарязани чушки или предварително запечено месо или бекон.

За още вкусни предложение търсете списание "Рецепти за здраве"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X